„NUNTĂ administrativă”. La început de an, primarul comunei Luncoiu de Jos a semnat actul de înfrățire cu o comună de dincolo de Prut. „Este un acord de colaborare, pentru că noi suntem frați”

Primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud, a început anul 2019 cu un moment remarcabil. La sfârșitul acestei săptămâni, a semnat actul de înfrățire cu o localitate din Republica Moldova, diriguită de primarul Aliona Chircu. Delegația din Moldova a fost prezentă zilele acestea în comuna hunedoreană special pentru a parafa actul de înfrățire. Primarul Călin Dorin Dud ne-a relatat că pe „sora” sa de dincolo de Prut a cunoscut-o în toamna anului trecut, în urma unei vizite pe care a făcut-o în Republica Moldova. 

„Anul trecut, în luna septembrie, la invitația primăriței Cleopatra Cobzac, din Codreanca, raionul Strășeni, care s-a înfrățit cu comuna Crișcior, am mers în Republica Moldova. Atunci am stabilit să avem o colaborare strânsă cu localitatea Greblești, raionul Strășeni. Le-am făcut o invitație să vină în țară, au venit în data de 4 ianuarie. Au venit doamna primar Aliona Chircu, președintele raionului Strășeni, Mihai Popa și primarul localității Rădeni din același raion. Am semnat actul de înfrățire, o acțiune frumoasă și bine venită de ambele părți. Este un acord de colaborare, că de fapt, noi suntem frați. În primul rând, ne-am gândit să aducem copii din Moldova la noi, în județul Hunedoara, și invers. Vom avea colaborări pe mai multe domenii, educație, cultură, economie”, a declarat primarul comunei Luncoiu de Jos. 

La ceremonia de semnare a actului de înfrățire, alături de gazde, au fost prezenți ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, deputatul Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, vicepreședintele Daniel Andronache, prefectul Fabius Tiberiu Kiszely și mai mulți primari din Țara Zarandului. Luncoiu de Jos este a doua comună hunedoreană, după comuna Crișcior, care s-a înfrățit cu o localitate din Republica Moldova. Comuna Greblești este situată în inima Moldovei, la o distanță de 40 de kilometri de orașul Chișinău, în zona Codrilor moldovenești. 

 

 

Adauga comentariu