În numele lui Barna! Contestatarii liderului USR, executați. 10 excluderi și 9 suspendări în filiala municipală Deva

Ieri, în ședința Biroului Județean (BJ) al USR Hunedoara, 10 membri ai USR Deva au fost excluși din partid, iar alți 9 au fost suspendați. Este vorba despre cei o treime dintre membrii care au convocat o Adunare Generală în data de 31 decembrie, la care a fost aleasă noua conducere a filialei municipale USR Deva. 

Miza conducerii județene a USR Hunedoara este de a prelua controlul asupra filialei de partid de la Deva, susțin surse din interiorul organizației. Mai exact, în organizația USR Deva au existat mai mulți membri care nu l-au agreat ca lider de partid pe Dan Barna și nu au fost mulțumiți nici de rezultatul pe care acesta l-a obținut la alegerile prezidențiale. Încă din timpul campaniei electorale au existat voci extrem de critice ale usr-iștilor deveni la adresa lui Barna. 

Prin urmare, spun sursele noastre, se încearcă de mai multe luni o înlăturare din partid a oponenților lui Barna, atât în organizația din județul Hunedoara, cât și în toate organizațiile din țară. La Deva s-a mers până acolo încât s-a dorit dizolvarea filialei

Excluderile din partid s-ar fi făcut sub îndrumarea și cu știința lui Dan Barna, iar toate aceste manevre au ca scop deținerea controlului absolut asupra partidului de către „barniști”, spun cei de la USR Deva. Principalul susținător al lui Barna ar fi însăși șefa organizației județene a USR Hunedoara, Pollyanna Hangan, care este acuzată de către colegii de le Deva că ar executa fără să clipească toate ordinele liderului de la București. 

Drept dovadă stau mesajele scrise pe grupul intern de pe Facebook al USR - „Poiana lui Iocan”. Aici, unul dintre membrii excluși arată că în organizația județeană a USR Hunedoara s-ar fi luat decizii nestatutare, totul culminând cu excluderea și suspendarea celor 19 membri. 

„La Deva Biroul Județean (BJ) a jubilat: 10 excluderi şi 9 suspendări... Eu, bineînţeles, sunt exclusă... În 31 decembrie, BJ a dat o decizie nestatuară în întregime, pe care am contestat-o şi căreia i-am cerut anularea, la Biroul Național (BN)... Iar azi, a 6-a zi după decizia precedentă, 19 membri ai USR Deva au fost executaţi dintr-o singură lovitură, sub îndrumarea şi protecţia echipei Barna... Am cerut amânarea judecării sesizărilor penibile până la primirea răspunsului BN, sau până la venirea raportorilor, dar graba era mare... Dan Barna unde eşti? Eşti mulţumit? Asta e tot... Noapte bună, USR!”, scrie unul dintre membrii excluși pe grupul intern al USR „Poiana lui Iocan”.

După ce au aflat despre măsurile luate de BJ, cei de la USR Deva au transmis o sesizare către forurile de conducere naționale ale partidului, în care le atenționează că „situația de la USR Hunedoara este extrem de gravă”. 

„Împotriva membrilor Biroului Județean al filialei județene USR Județ Hunedoara: Hangan Pollyanna Hanellore, Biriș Oana Andrei, Danda-Zăvoian Camelia, Toncea Eugen, Matei Raul Florin, Cozmescu Simion, Zvîncă Mihai, Tarcan Emil, Andrei Remus, Opritescu Adrian, Kiss Elena (a demisionat din BJ de curând, locul ei fiind luat de supleantul Graur Andrei).

Solicit membrilor Biroului Național al Uniunii Salvați România să ia măsuri de sancționare a membrilor BJ care au fost vădit de rea credință, făcând abuz de putere și continuând să ia măsuri nestatutare împotriva membrilor filialei Deva, în momente delicate pentru USR, nerespectând chiar decizii ale BN, deși este evident că există un conflict major între cei care au condus filiala Deva începând din iunie 2019 și cei din BJ, conduși de Hangan Pollyanna”, se arată în sesizarea transmisă de usr-iștii deveni. 

Execuțiile de la USR Deva nu au fost privite cu ochi buni nici de alți colegi din țară, pe același grup intern de pe Facebook - Poiana lui Iocan - fiind exprimate păreri extrem de critice la adresa acestor măsuri. 

Președintele USR Hunedoara, Pollyanna Hangan, nu a putut fi contactată telefonic pentru a ne oferi un punct de vedere vizavi de acuzațiile care i se aduc de către colegii de la filiala USR Deva. 

Adauga comentariu