Nu scăpăm de ploi torențiale și vreme instabilă. O parte a județului Hunedoara, vizată de cod galben. Instabilitatea atmosferică se menține în aproape toată țară

Ploile și vremea rea nu se mai dau plecate din țara noastră, deși ne aflăm în mijlocul lunii mai. Astăzi, meteorologii au emis noi avertizări de vreme instabilă, vijelii, grindină și ploi torențiale. Prima atenționare este valabilă din această dimineață, până duminică, la ora 10.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Tot de astăzi, de la ora 12, intră în vigoare un cod galben, valabil până mâine dimineață, la ora 6. Sunt vizate cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică accentuată;

În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Adauga comentariu