Noi reguli pentru desfășurarea procesului electoral, anunțate de Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat noi reguli pentru desfășurarea procesului de vot la alegerile locale din 27 septembrie, în condițiile pandemiei de coronavirus. Acesta a spus că vor fi cabine speciale pentru persoanele cu simptome de Covid-19, iar voturile de la persoanele aflate în izolare, din urna mobilă, vor fi numărate separat. Tătaru a mai precizat secțiile de votare că la intrarea şi ieşirea din secţia de votare este obligatorie dezinfectarea mâinilor. 

„Avem în discuţie, în acest moment, şi nişte norme de pregătire a acestor alegeri, cu norme de campanie care, deja, au fost elaborate, urmează să apară prin ordin comun şi norme pentru ziua votului. (…) Pentru momentul votului avem nişte circuite la fiecare secţie de vot, după cum avem şi, dacă avem, de exemplu, un alegător febril, nişte cabine de vot dedicate, au prioritate, sunt preluaţi, sunt duşi la cabina de vot dedicată în secţia de vot şi dezinfectată după. Există varianta cu aerisirea sălilor unde se desfăşoară procesul de vot o dată la două ore sau de câte ori este nevoie, cu prezenţa dezinfectantului şi contactul cât mai puţin, dezinfectante cât mai multe şi la ieşirea din secţia de vot”, a explicat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul a precizat că va exista personal care să verifice respectarea acestor reguli în fiecare secţie de vot.

Întrebat cum se va proceda pentru cei care sunt în izolare la domiciliu sau la spital, ministrul a spus: „Sunt acele urne mobile şi numărătoarea se va face separat pentru acele urne mobile care vin din spitale sau de la cei aflaţi în izolare la domiciliu”.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat că, în județ, organizarea procesului electoral este în linie dreaptă. Secțiile de votare au fost stabilite, iar regătirile sunt supravegheate de Autoritatea Electorală Permanentă. 

Sursa foto: ziuadecluj.ro

Adauga comentariu