Noi acuzații de mită electorală, la Hunedoara. Saci cu cartofi, descărcați la un bloc social. Bărbatul care i-a transportat, susține că e producător și a onorat o comandă de la mai mulți locatari

Noi acuzații de mită electorală, oferită locatarilor dintr-un bloc social din municipiul Hunedoara. De data aceasta, au fost publicate fotografii în care mai multe persoane stau lângă o dubă din care au fost descărcați saci cu cartofi. Persoana care a publicat pozele susține că sacii cu cartofi au fost dați cu scop electoral, din partea aceluiaș candidat la Primăria Hunedoarei, respectiv Viorel Arion. 

Fotografiile sunt însoțite de următorul comentariu: „Episodul 2 - După pui și Pepsi, Arion de la PMP împarte cartofi la acelasi bloc din Micro 5!”

În acest caz a fost sesizată Poliția Municipiului Hunedoara, care, în urma anchetei a deschis dosar penal pentru coruperea alegătorului. 

Bărbatul care a transportat sacii cu cartofi a fost audiat de polițiști, cărora le-a declarat că el este producător agricol și a avut de onorat o comandă de la mai multe persoane de la blocul social. 

„La data de 23.09.2020, în jurul orei 20.00, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Mureșului, din Hunedoara, dintr-o dubă de culoare albă s-au descarcat sucuri și alte produse sub formă de «mită electorală» și, ulterior, această autoutilitară a plecat în direcția cartierului Micro 6. Patrulele de siguranță publică au intervenit prompt la fata locului, iar la intersecția bulevardului Mihai Viteazul cu strada Arenei, din Hunedoara, au depistat și au oprit în trafic autoutilitara menționată. Polițiștii au stabilit ca autoutilitara era condusă de un tânăr de 27 de ani, din comuna Bârcea Mare, iar pasager în autoutilitară era un bărbat de 54 de ani. De asemenea, în habitaclul autoutilitarei, se aflau doi saci cu cartofi. Pentru lămurirea situației și verificarea aspectelor sesizate, cei doi au fost conduși la sediul Politiei Municipiului Hunedoara. Aici, tânărul de 27 de ani a declarat că este producător agricol, deține o masă de vânzarea a produselor agricole în Piața Dunărea și mai vinde produse de acest gen si prin intermediul unui site de mică publicitate. Acesta a mai declarat că în cursul zilei a fost contactat de mai mulți clienți, care i-au solicitat să le aducă cartofi la domiciliile lor, situate în municipiul Hunedoara și că ulterior a onorat aceste comenzi, fiind ajutat de bărbatul de 54 de ani. Tânărul a mai precizat că el a vândut cartofii contra cost, nu face parte din niciun partid politic și nici nu a oferit cartofii în scop electoral”, a declarat comisarul-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Hunedoara. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “coruperea alegătorilor” prev. de art. 386 alin.1 din CP. Ancheta este în derulare, cercetările fiind continuate pentru lămurirea situației sub toate aspectele și stabilirea veridicității celor sesizate, sub coordonarea procurorului de caz.

Candidatul PMP la Primăria Hunedoarei, Viorel Arion, a negat că ar avea vreo legătură cu situația descrisă mai sus. Acesta a declarat că totul este o făcătură a contracandidatului Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

„Poziția mea oficială este că totul e o făcătură ordinară a domnului Bobouțanu”, a declarat Arion. 

În urmă cu câteva zile, la același bloc social, a fost suprinsă în fotografii o dubiță din care au fost descărcate mai multe baxuri de suc. Proprietarul autovehiculului a declarat că sticlele cu băutură răcoritare i-au fost date unui angajat, care locuiește în blocul de pe strada Mureșului, pentru a aniversa ziua de naștere a unui copil. 

Citește aici: Acuzații de mită electorală, la Hunedoara. Sticle de băuturi răcoritoare, descărcate cu baxurile la un bloc social din oraș. Persoanele învinuite neagă că ar fi săvârșit astfel de fapte

Adauga comentariu