Noaptea Muzeelor, exclusiv on-line. Internauții pot explora Castelul Corvinilor și Muzeul Civilizației Dacice și Romane

„Noaptea Muzeelor”, eveniment anual cu ocazia căruia muzeele își deschid ușile pentru vizitatori, iar intrarea este gratuită, se va desfășura, în acest an, exclusiv în sistem on-line. Reprezentanții Castelului Corvinilor din municipiul Hunedoara au anunțat că monumentul istoric va putea fi explorat prin intermediul paginii de Facebook.


„Din cauza măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, Noaptea Muzeelor se va desfășura la Muzeul Castelul Corvinilor, în mediul online. Ca urmare, vă invităm, pe pagina noastră de Facebook, unde începând cu orele 18 și până la orele 24, vom posta din 30 în 30 de minute ghidaje realizate de specialiștii Muzeului, atât în interiorul Castelului, cât și în expozițiile amenajate în Curtea Husarilor”, a informat administrația Castelului Corvinilor. 

O altă instituție de cultură din județ care va putea fi „vizitată” de internauți, este Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva. Aici, vor putea fi 

„Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează, sâmbătă 14 noiembrie 2020, evenimentul național și internațional Noaptea Muzeelor. Evenimentul se află la ediția a XVI-a și se va desfășura exclusiv on-line. «Noaptea Muzeelor» va debuta cu vernisajul expoziției «Restituiri Istorice – 2020», realizată de Secția de Restaurare, Investigații, Conservare a Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva. Vernisajul expoziției se va desfășura on-line, sâmbătă 14 noiembrie 2020, începând cu ora 15.00”, a transmis MCDR. 

Piesele expuse la MCDR sunt artefacte descoperite în șantierele arheologice din județ, acestea fiind restaurate în laboratorul muzeului. 


„Expoziția de restaurare este organizată de către specialiști în domeniul restaurării-conservării din cadrul MCDR din Deva și își propune să prezinte publicului vizitator o parte din activitatea desfășurată în laboratoarele instituției pe parcursul anului 2020. Materialele descoperite pe șantierele arheologice precum și obiectele de patrimoniu găsite întâmplător pe teritoriul județului Hunedoara sunt restaurate și conservate de către cei 5 experți atestați pe domeniile metal, ceramică, carte veche, în vederea cercetării, valorificării științifice și expunerii acestora” a relatat Ioana Popițiu, șef-serviciu, Secția de Restaurare, Investigații, Conservare.

Evenimentul „Noaptea Muzeelor” va continua cu un recital susținut de grupul de muzică medievală Cimpoierii din Transilvania. Grupul va concerta on-line în Sala Șemineului a Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva după următorul program: 15,00 – 15,15; 16,00 – 16,15; 17,00 - 17,15; 18,00 – 18,15; 19,00 – 19,15; 20,00 – 20,15; 21,00 – 21,15.
 

Adauga comentariu