Ni se apără “deontologia” şi “nevoile” şi clanul. Ni se vorbeşte despre “imaculata concepţiune”, dar Albă ca Zăpada şi-a pierdut virginitatea cu Lupul cel Rău

Un vierme care se zbate în cârligul undiței are mult mai multă demnitate decât cei care manipulează şi devalizează România de mai bine de treizeci de ani: politicieni, capitaliști de cumetrie, vuvuzele mass media.

Cei care zbiară după “democrație” mai ales când îi ajung din urmă prevederile Legii sau când primesc Ordinul de Zi pe Unitate.

Asta după ce au adus hoția, chiulul, sinecura în ban public, traiul “dolce far niente” și minciuna la rang de demnitate în stat. Numai așa ne putem explica, ca națiune, zecile de șparlamentari, miniștri, oficiali şi “gurnalişti” care s-au perindat (și se mai perindă) prin fața Justiției cu cătușe la mâini, după ce acele mâini au stat înfipte până la umăr în buzunarele Patriei.

Romania are două probleme grave, corupția și taxarea excesivă. Încă mai aștept pe cineva care să își propună un program politic pragmatic care să rezolve exact aceste două probleme. Dar cred că aștept degeaba: suntem în an electoral și toate curvele de pe centura politicii şi jurnalismului “quality” sunt reșapate și ne sunt prezentate ca virgine.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o propunere legislativă în Codul fiscal, care prevede că jurnaliştii şi tehnicienii în radiodifuziune şi televiziune sunt scutiţi de la plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor şi din drepturile de proprietate intelectuală. Legea va fi trimisă președintelui pentru promulgare.

Ce mai vaiet, ce mai zbucium şi cum s-au mai repezit opinatorii să căineze breasla că cică: “Îți dau pensie specială, te scutesc de impozit, ia să văd acum cu ce tupeu mai critici tu privilegiile pe care ni le tragem noi.”

Iar se confundă angajarea cu angajamentul. Slugile văd numai slugi, cocoşaţii numai cocoşaţi, lipsiţii de coloană îi judecă pe restul prin prisma lipsei lor de coloană. Mutul îi spune surdului ce să vadă orbul.

Cum spuneam, „filosofii” au fost reeducați, iar torționarii au devenit profesori de morală și conștiință națională.

Că, în România „lor”, sunt plătiți cămătarii şi creditorii fără a li se diminua datoriile celor care plătesc cu adevărat; se naționalizează pierderi, se șterg datorii, se dau scutiri de plată cu scopul de a se privatiza câștigurile; cei care duc în faliment o instituție “to big to fail” primesc bonificații, nu pârnaia cuvenită; se dau verdicte pe DEX nu pe Codul Penal; se proclamă ca “Revoluție a bunului simț” înjurătura birjărească și imprecația împotriva adversarilor – iar adversari sunt toți ce care nu intră în corul sicofanților, cei care nu aprobă slugarnic orice măgărie; se practică negarea evidentă a evidenței, dacă aceasta nu iese după dorință; sunt apărate drepturile hoților și criminalilor – nu mai departe decât un așa-zis drept la propria imagine, are prioritare față de drepturile victimelor; și există nerușinarea de a afirma că o funcție aleasă însemnă “demnitate în stat” și nu “servant public”. De unde și comportamentul ca atare.

IT-iştii au primit scutiri de taxe din partea lui Adrian Năstase, scutiri prelungite atât de către Ponta, cât şi de către Dragnea, toţi nişte “pesedişti” “odioşi”. Nu am văzut nici un IT-ist care să se vândă PSD, din contră, i-am văzut prin pieţe apărând democraţia atunci când aceasta trebuia să fie apărată. Cu ce sunt mai credibil IT-iştii, decât jurnaliştii – mai ales că zilele acestea am aflat că o celebră firmă de IT din Germania, s-a folosit de subsidiara sa din România ca să spele bani?

Este vorba despre MSG System AG Germania şi subsidiara din România, MSG System România SRL, o firmă din Cluj Napoca – dar este o poveste pentru altă dată.

Au apărut toţi deontologii de serviciu ai breslei să urle că “nu ne vindem deontologia”. Cam aşa cum nu şi-au “vândut” amărăştenii ţara până le-a fost furată prin “privatizare”. Cu "deontologia" opinatorilor nu te joci, că ce să mai cumperi de la ăia care sunt gata vânduţi? Himenoplastie la casa de toleranţă?

Opinează toţi cei care nu au dat un salariu în viaţa lor, dar s-au bucurat de sinecuri publice ca “purtători de cuvânt” plătite din bani publici, dacă e bine să fie scutiri de impozite şi la “câinele de pază al democraţiei”, au ba. Şi opinează în cheia şantajului emoţional: “nu e bine, mă, nu e mumos, vrea ăştia să ne cumpere” - aceea cu care i-au învăţat stăpânii lor cum să facă manipulare. Ce să cumpere bă, că sunteţi gata vânduţi!? Le-o fi fiind frică ăstora de la PNL că culeg “laurii” “mitei” ăia de la PSD, te pomeni!?

Cel mai de râs în acest cor tragic sunt jurnaliştii angajaţi la stat şi care se declară chipurile "necumpărabili" de parcă din buzunarul lor li se plătesc impozitele!

Ia să se desfiinţeze sinecurile "jurnalistice" ale statului şi ia să nu se mai dea publicitate dirijată numai pentru agreaţii care espectorează deontologie prin toţi porii şi să li se taie sponsorizările venite de te miri unde - să vedem dacă din foame vor opina la fel...

De fapt, ca de fiecare dată, unii ne vorbesc din vârful tastaturii, superior, despre “imaculata concepţiune”, dar ştiu ei în numele căror beneficii bine ascunse (până ies la iveală, la fel ca jurnaliştii care ne scriau sub acoperire), îşi apără “deontologia” şi “nevoile” şi, mai ales, clanul. Ca de fiecare dată vom afla că Albă ca Zăpada și-a pierdut virginitatea cu Lupul Cel Rău...

Şi, gata!

Adauga comentariu