NEWS ALERT. Protest spontan, la Termocentrala Mintia. Oamenii sunt revoltați că reprezentanții Guvernului i-au mințit. Au promis că vor rămâne două grupuri pe cărbune, dar fac demersuri pentru rămânerea unuia, pe gaz

Protest spontan, la Termocentrala Mintia. În această dimineață, angajații care au fost în schimbul de noapte nu au mai mers acasă, ci au rămas în Camera de Comandă, pentru a atrage atenția asupra unui lucru grav, care dacă se va întâmpla, mulți dintre ei vor rămâne pe drumuri. La sfârșitul anului 2017, prezenți la Mintia, atât premierul Tudose, cât și Liviu Dragnea, promiteau că termocentrala va rămâne cu două grupuri pe cărbune. Acum, potrivit președintelui Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iștoc, susține că se fac demersuri pentru ca Mintia să aibă doar un singur grup, și acela exclusiv pe gaz.

„Acum, avem 150 de salariați în Camera de Comandă. Este un protest început de salariații din schimbul III, care nu au mai plecat acasă, cărora li s-au alăturat și salariați din schimbul de dimineață, din zona de Reparații, dar și salariați din timpul liber. Nemulțumirea lor e legată de lipsa de transparență la nivel guvernamental, în ceea ce privește viitorul termocentralei. Dacă prim-ministrul Tudose și viceprremierul, care au fost în primăvară și la sfârșitul anului trecut la noi, ne-au promis că termocentrala rămâne cu funcționare pe cărbune, constatăm că Ministerul Energiei a făcut demersuri pentru lichidarea a cinci grupuri energetice, din cele șase existente, și conversia celui de-al șaselea pe gaze naturale, până în 2024, când, zicem noi, va intra în funcțiune centrala de la Pacs, Ungaria, cu o capacitate de 1250MW, exact cât are termocentrala Mintia. La nivel de Comisie Europeană au deja un schimb de documente, așteaptă o aprobare pentru aceasta Societate de Interes Economic General, în care la Mintia să mai funcționeze, până în 2024, doar grupul 3, cu conversie pe gaze naturale”, a declarat pentru Ziar de Hunedoara, președintele Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iștoc.

Oamenii spun că decizia de a pune capăt producției pe bază de cărbune se vede și în lipsa permanentă a stocurilor. Astăzi, Mintia mai are cărbune doar pentru 3-4 zile, potrivit președintelui Sindicatului Solidaritate, Cristian Iștoc.

„Ei așteaptă răspunsuri și solicită prezența premierului, pentru că de la Minister știm care e demersul, și atunci vrem să vedem dacă se confirmă promisiunile vicepremierului și a fostului prim-ministru, Mihai Tudose, dar și a președintelui PSD, Liviu Dragnea, care a fost la Mintia și a promis...”, mai spune Cristian Iștoc. 

Adauga comentariu