NEWS ALERT. Omul de afaceri devean Gavrilă Danci a fost transferat la Rimini cu o aeronavă militară a MApN. Raed Arafat: „Ministerul Sănătății i-a găsit loc în Italia și azi a plecat, când au zis că îl primesc”

Omul de afaceri devean Gavrilă Danci, cel care a suferit arsuri grave în urma unui accident produs joia trecută, a fost transferat, în această dimineață, la Rimini, în Italia, cu o aeronavă militară. Acesta a ajuns la spitalul din Deva săptămâna trecută având arsuri pe mai bine de jumătate din corp, produse de apă fierbinte. În aceeași seară, omul de afaceri a fost transferat la Timișoara, acolo fiind găsit singurul pat de arși liber din România. Potrivit surselor noastre, atât Ministerul Sănătății, cât și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență au fost informați despre starea gravă în care se află deveanul, iar în această dimineață a fost transferat la Rimini, în Italia, cu o aeronavă a MApN.

„Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze luni, 1 iulie, începând cu ora 6.30, o misiune umanitară de urgență pe ruta București – Timișoara – Rimini, Italia, pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55 la sută din suprafața corpului. Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Bogdan Zaharia, locotenent-colonelul medic Dragoş Tudose și plutonierul asistent Elena Călin”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Apărării Naționale.

 

Contactat de „Ziar de Hunedoara”, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că decizia transferului aparține Ministerului Sănătății. 

„E procedura cu Ministerul Sănătății, care, atunci când decide, ne solicită și noi facem organizarea transferului. E prima dată când facem transfer cu o aeronavă militară? Anul acesta au fost nu știu câți... Noi facem cu aeronave de-ale noastre, dar ale noastre fiind în revizie, facem cu militari. Omul nu a avut loc în țară, l-au ținut la Timișoara temporizat, dar asistat, nu am găsit locuri imediat pentru el în altă parte. Ministerul Sănătății i-a găsit loc în Italia și azi a plecat în Italia, când au zis că îl primesc”, a declarat pentru „Ziar de Hunedoara” șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Starea de sănătate a omului de afaceri devean este stabilă, potrivit managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, Marius Craina. Acesta este conștient și cooperant. 

„În condiții bune putem să spunem că a părăsit spitalul. De la început s-a stabilit că el este un pacient la care urmează să i se facă transferul într-o clinică de specialitate din Italia. La noi a venit cu arsuri pe 50% din suprafața corporală, gradul IIA și IIB. S-a luat legătura imediat cu departamentul care se ocupă de transferul în străinătate. S-a obținut acceptul primului pat liber și, corespunzător înțelegerii, astăzi a plecat spre Italia”, a declarat pentru „Ziar de Hunedoara” managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, Marius Craina.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți găsi aici: Încercare de mușamalizare a unui accident de muncă? Omul de afaceri devean Gavrilă Danci, în stare gravă la spital, în urma unei arsuri cu apă clocotită. Ieri, firma sa a spart magistrala de apă caldă de la Mintia. Nicio autoritate nu a fost anunțată

Adauga comentariu