Natalia Intotero, unul dintre principalii finanțatori ai PSD, în alegerile europarlamentare. A împrumutat partidul cu suma de 200.000 de lei, din salariul anual de ministru de aproximativ 130.000 de lei

Să îți dorești să ajungi europarlamentar costă. Nervi, stres, dar și bani, iar, uneori, se dovedește că totul a fost în van. Este și cazul ministrului românilor de pretutindeni, Natalia Intotero, care a împrumutat Partidul Social Democrat cu suma de 200.000 de lei, în campania pentru europarlamentare, de acum exact o lună. Este scris, negru pe alb, în declarația de avere, postată pe site-ul ministerului, dar și pe site-ul Camerei Deputaților. 

 

Natalia Intotero este singurul membru PSD Hunedoara care a împrumutat partidul în aceste alegeri europarlamentare. Coincidență sau nu, a fost și singurul candidat social-democrat din județ care a participat în alegeri.

„Este contribuția de campanie electorală. În baza legii de finanțare a partidelor politice, este contribuția care se va returna după finalizarea procedurilor din partea autorității electorale permanente. Așa a fost și în 2016, la alegerile parlamentare. În lege e specificată suma maximă pe care o putem da. La vremea respectivă suma era undeva la 10 salarii medii, dacă îmi aduc aminte, undeva în jurul sumei de 60.000 sau 65.000 de lei, nu mai știu exact cât a fost. Acum se poate da mai mult. Am dat suma respectivă, pentru că nu am avut mai mult, ci am dat cât am putut”, a declarat pentru „Ziar de Hunedoara” Natalia Intotero.

Întrebată de ce doar ea a împrumutat partidul de la noi din județ, Natalia Intotero spune: 

„Păi doar eu am fost candidat din județ la alegerile europarlamentare. Doar candidații...”, a mai declarat Natalia Intotero.

Suma cu care a împrumutat Natalia Intotero partidul este mai mare decât veniturile sale anuale. Potrivit declarației sale de avere, în 2018, salariul anual încasat pentru funcția de ministru pentru românii de pretutindeni a fost de 131.121 de lei, salariul de la Camera Deputaților a fost de 8.881 de lei și a mai câștigat 37 de lei, printr-o sentință judecătorească de la Școala Gimnazială „Horea, Cloșca și Crișan” din Brad. În total, aproximativ 140.000 de lei. Tot anul trecut, Natalia Intotero a înstrăinat două mașini și o motocicletă, pentru care a obținut în total suma de aproximativ 110.000 de lei.

Soțul ministrului pentru românii de pretutindeni a încasat anul trecut suma de 45.666 din dividente.

 

La un simplu calcul matematic, toți banii care „au intrat în casa” familiei Intotero în anul 2018, potrivit declarației de avere, însumează aproximativ 300.000 de lei, iar din aceștia două treimi au plecat spre PSD. 

Natalia Intotero nu „a prins” un post de europarlamentar, în urma scorului slab obținut de partid în alegeri. Ea a ocupat locul 11 pe lista PSD pentru Parlamentul European.

Adauga comentariu