Municipiul Orăștie a ieșit din carantină. Pentru Brad și Simeria se așteaptă o decizie

Municipiul Orăștie a ieșit din carantină, după ce timp de câteva zile incidența cazurilor de infecție cu SARS-Cov-2 a fost în scădere. În data de 27 martie, orașul a fost carantinat, după ce numărul bolnavilor de Covid-19 în ultimele două săptămâni, depășise valoarea de 6 la mia de locuitori. 

„Vă aducem la cunoștință faptul că a fost aprobată ridicarea carantinării municipiului nostru. În acest sens a fost aprobată Hotărârea nr. 57 din 10.04.2021 a Comitetului Judetean pentru Situaţii de Urgenţă privind ridicarea carantinei zonale a municipiului Orăștie.
Începând de duminică, 11 aprilie 2021, ora 8.00 revenim la măsurile generale impuse de starea de alertă instituită la nivel național, precum și la eventualele măsuri comunicate ulterior de autoritățile competente. Conform datelor Direcţiei de Sănătate Pu­blică Hunedoara, incidenţa cazurilor de Covid la nivelul municipiului Orăştie era, ieri, 11 aprilie, de 4,84 la mia de locuitori”, a transmis primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan. 

Instituirea stării de carantină în municipiul Orăştie a fost contestată, pe 1 aprilie, de auto­ri­tăţile locale, care s-au adresat instanţei de judecată, însă cererea de ridicare a măsurilor restrictive a fost respinsă. Cererea Muni­ci­pa­lităţii Orăştie a fost respinsă, pe 7 aprilie, de judecătorii Secţiei Contencios-Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Bucureşti, ca neîntemeiată.

În prezent, municipiul Brad și orașul Simeria se află în carantină, măsura fiind instituită din data de 22 martie. Conform datelor furnizate de Prefectura Județului Hunedoara, în municipiul Brad incidența cazurilor de Covid-19, înregistrată ieri, 11 aprilie, este de 6, 15 la o mie de locuitori. În orașul Simeria, ieri, se înregistra o incidență a cazurilor de 5,24 la o mie de locuitori. Prefectul județului Huendoara, Călin Petru Marian, a declarat că, în funcție de numărul de cazuri înregistrate astăzi, 12 aprilie, din fiecare localitate se va face o propunere către autoritățile centrale, de ieșire din carantină a celor două orașe. Acesta a mai precizat că, în conformitate cu datele existente la momentul de față nu sunt alte localități din județ care ar putea intra în carantină. 

Sursa foto: b1.ro

Adauga comentariu