Municipiul Hunedoara, sufocat de deșeuri neridicate la timp. Amendă record pentru operatorul de salubritate

Autoritățile locale ale Hunedoarei au amendat, din nou, firma de salubritate pentru neridicarea la timp a deșeurilor. Este a 11-a amendă pe care SC BRAI CATA SRL o primește în doar 10 luni de când a obținut contractul de ridicare a deșeurilor în municipiul de pe Cerna. Și în alte municipii din județ operatorul de salubritate s-a „bucurat” de măsuri similare.

„Direcția Poliția Locală Hunedoara a sancționat contravențional cu suma de 52.500 lei societatea comercială responsabilă cu colectarea deșeurilor din municipiul Hunedoara, SC BRAI CATA SRL, pentru nerespectarea normelor privind protecția igienei publice și a sănătății populației, a mediului de viață al populației și a mediului și pentru neridicarea deșeurilor produse de persoanele fizice de la punctele de colectare de pe raza municipiului Hunedoara, de către operatorul local concesionar al serviciului public, conform prevederilor contractuale stabilite în contractul cadru. Pe lângă sancțiunile menționate mai sus, de la începutul anului 2019 operatorului de salubritate SC BRAI CATA SRL i-au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 104.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale”, au informat reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara. 

SC BRAI CATA SRL a obținut contractele de ridicare a deșeurilor în trei zone ale județului (Brad, Deva - Hunedoara, Orăștie) cu excepția Văii Jiului. Firma a început să opereze în județ de la începutul acestui an. În mod constant, atât cetățenii, cât și autoritățile locale, mai ales din marile municipii, au reclamat faptul că firma nu ridică gunoaiele la timp. Mai mult de atât, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a cerut rezilierea contractului cu SC BRAI CATA SRL din aceleași motive. Contractele pentru cele trei zone ale județului a fost încheiat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor” Hunedoara și firma menționată. Din asociație fac parte toate primăriile din județ și Consiliul Județean Hunedoara. 

 

Adauga comentariu