Municipiul Brad a primit 6 milioane de lei de la Guvern, pentru asigurarea subvenției la căldură. Primarul Florin Cazacu: „Cu banii aceștia, sper că trecem iarna”

Municipiul Brad a primit șase milioane de lei, din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru ca administrația să poată să-și acopere cheltuielile cu subvenția pentru căldură. Măsura a fost luată astăzi.

„Este vorba despre necesarul de subvenție pentru asigurarea energie termice, în această iarnă, pentru municipiul Brad. S-a depus un proiect de hotărâre de Guvern, care a fost susținut în mod corespunzător, iar Guvernul, și în acest an, a acceptat necesitatea alocării acestei sume. Vreau să vă spun că s-a asigurat cadrul legal pentru sprijinirea altor unități administrativ-terioriale care au aceeași problemă: unii au avut excedent bugetar și au putut să ia din excedent, iar alții au avut posibilitatea să se împrumute prin credit din Trezorerie. Nouă, care avem venituri reduse la bugetul local, Guvernul ne-a acordat sprijin, din fericire, pentru a depăși iarna 2018-2019. Cu banii aceștia, sper să trecem iarna, dacă va fi totul în regulă. Dacă nu, trecem în bugetul anului viitor, și vom aloca resurse, pentru a nu avea probleme”, a declarat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

Locuitorii municipiului Brad, care sunt legați la rețeaua publică de termoficare, au suferit ani la rând. În oraș nu există gaz, iar gigacaloria este aproape cea mai scumpă din țară. Totuși, calvarul lor este pe sfârșit. 

„Dacă lucrurile ar merge în regulă, magistrala de gaz metan va fi gata în 16 luni (de la momentul începerii lucrărilor - n.r.). Anul care vine - am purtat discuții la nivelul Ministerului Dezvoltării - s-ar părea că se lucrează la un proiect pentru un program național de dezvoltare locală pentru înființări de distribuții de gaze naturale în localități. Noi având deja documentațiile pregătite, am putea să beneficiem de o sumă de bani prin acest program, să facem distribuția gazului natural până în zona unde vrem să construim o nouă centrală termică. Eu cred că pe un orizont de timp de 2 ani - în cel mai fericit scenariu - și de 4-5 ani - în cel mai pesimist - să putem vorbi de o centrală termică pe gaze naturale, pe cogenerare, în municipiul Brad, și atunci vom scăpa de acest calvar”, a declarat primarul Florin Cazacu

Adauga comentariu