Moment istoric pe Stadionul „Michael Klein” din Hunedoara. „Generația de Aur” - Corvinul, meci la centenarul fotbalului hunedorean

Aproape 6.000 de spectatroi au fost prezenți pe Stadionul „Michael Klein” la meciul dedicat aniversării a 100 de ani de fotbal în municipiul Hunedoara. Disputa din teren a fost parte a unui eveniment, mult mai amplu în desfășurarea lui, care a reunit în municipiul de pe Cerna, legende ale fotbalului românesc.

Partida de fotbal a fost precedată de un moment festiv, la care au fost rostite alocuțiuni ale oficialităților. 

„Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea primei echipe de fotbal din municipiul Hunedoara. Aceasta se numea Fero Sport Hunedoara, schimbându-şi ulterior denumirea, de mai multe ori. Echipele Hunedoarei au purtat şi numele Energia şi Metalul, dar cea mai re­prezentativă echipă de fotbal din istoria oraşului a fost Corvinul, echipa mult iubită de hunedoreni şi nu numai.Ne vom implica pentru a aduce Corvinul acasă”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. 

Sufletul evenimentului a fost Ioan Andone, el fiind cel care a reușit să aducă pe stadionul de la Hunedoara pe foștii internaționali ai echipei de fotbal a României. 

„Sunt puțin emoționat. E adevărat, aici am crescut, m-am format ca om. Aici am avut parte de cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Perioada ca jucător de la Hunedoara  a fost extraordinară. Din păcate, nu a fost prea lungă. Așa erau acele vremuri. Am făcut pasul spre o altă echipă din România. Mă bucur că vă văd în tribună. Mă bucur că nu ați uitat foștii fotbaliști. Mă bucur că, nu în ultimul rând, domnul primar, domnul președinte de Consiliul Județean și domnul Avram încearcă să readucă brandul Corvinul și încearcă să readucă Corvinul în Divizia A. E cel mai mare lucru și cea mai mare bucurie pentru mine”, a mărturisit Ioan Andone, în fața spectatorilor. 

Meciul s-a jucat între exponenți ai „Generației de Aur” și foste glorii ale echipei „Corvinul”, totul având conotația unei adevărate sărbători dedicate sportului rege. Nu au lipsit nici momentele caracteristice unui meci de fotbal, create, de data aceasta, de suporterii corviniști. Câteva zeci de persoane acoperite cu blazonul echipei lor de suflet, Corvinul, au scandat și au aplaudat pe tot parcursul meciului, aprinzând torțe și fumigene în culorile alb albastru. 

Echipa Naționalei i-a avut în formație pe parcursul celor două reprize pe Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Ga­briel Caramarin, Costel Câmpeanu, Florin Cer­nat, Florin Danciu, Daniel Dănciulescu, George Florescu, Constantin Gâlcă, Dănuț Lupu, Bogdan Mara, Iulian Miu, Cătălin Necula, Marius Nicolae, Răzvan Raț, Iosif Rotariu, Daniel Pancu, Ioan Sabău, Ianis Zicu, Ionel Dănciulescu, Viorel Moldo­van, Eduard Stăncioiu, Bogdan Apostu, Viorel Vișan, Marcel Baban, Aurel Țicleanu, antrenorul acestora fiind Cosmin Olăroiu.

Corvinul (foste glorii): Petre Clep, Ioan Andone, Mircea Rednic, Romulus Gabor, Dorin Mateuț, Ioan Petcu, Florea Văetuș, Dorin Nicșa, Dumitru Gălan, Dan Colesniuc, Florin Maxim, Mihai Leu, antrenor, Remus Vlad. Au mai evoluat pe parcursul jocului: Bogdan Apostu, Adrian Bordean, Mircea Cioarea, Ovi­diu Costăchescu, Dan Dăscălescu, Flo­rin Dubinciuc, Victor Oncu, Marius Păcurar, Adrian Pepenar și mulți alții dintre foștii jucători hunedoreni.
Partida a fost arbitrată de Sorin Corpo­dean asistat de Octavian Șovre și Sergiu Albu, lovitura de începere fiind dată de Ino­cențiu Teta, în vârstă de 84 de ani, cel mai vârstnic jucător activ al Corvinului. Jocul s-a încheiat cu scorul de 7 - 4 pentru tricolori.  După meci, publicul a avut parte de un concert al trupei Compact. 

Zeci de copii i-au așteptat pe jucători, la retragerea de pe teren, pentru a le cere autografe, iar bucuria micuților la vederea legendelor fotbalului a fost nemăsurată. 

Evenimentul „Fotbal Centenar Corvinul” s-a desfășurat pe parcursul a două zile și a fost organizat de către Primăria și Con­siliul Local al municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Consiliul Județean Hune­doa­ra. 

 

 

Adauga comentariu