Misiune dificilă de salvare a unei femei. Pompierii au cerut ajutorul unei asociații off-road, pentru a putea ajunge la locul în care se afla victima

Cooperare a pompierilor salvatori orăştieni şi voluntarilor asociaţiei off road ACS 4×4 Travel pentru asistarea medicală a unei femei aflată într-o zonă izolata a judeţului Hunedoara. Dureri intense in zona toracelui au determinat-o pe o femeie din satul hunedorean Ludeştii de Sus să cheme în ajutor pompierii Detaşamentului Orăştie. Satul situat într-o zonă pitorească, dar foarte greu accesibilă, la frontiera Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, i-a determinat pe pompieri să solicite sprijinul voluntarilor asociaţiei off road ACS 4×4 Travel Orăştie.

„Echipele de pompieri şi voluntari au făcut joncţiunea cu operativitate şi au parcurs aproximativ 7 km în autoturismul de teren. Până la casa femeii aflată în suferinţă salvatorii au mai mers peste un kilometru pe jos. Sosirea în timp util la caz şi îngrijirile medicale eficiente au generat stabilizarea stării pacientei, care a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare. Mulţumim voluntarilor Asociaţiei ACS 4×4 Orăştie pentru implicarea, alături de noi, în efortul de ajutorare al semenilor aflaţi în situaţii dificile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

 

Adauga comentariu