Mesaj devastator al unui usr-ist de frunte, înainte de plecarea din partid. Ce spune despre președinta USR Hunedoara

Sorin Ioan Ceacâr, membru USR București și consilier local al Sectorului 4, a transmis un mesaj extrem de crtitic la adresa partidului, din care anunță că va pleca. Acesta face o radiografie a ultimelor evenimente din interiorul formațiunii politice, care au dus la conflicte între taberele definite ca fiind „pro Barna” și „pro Nicușor Dan”. În comentariul său, Ceacâr susține că „în toate filialele, chiar și în cele nou create, au început să intre impostori, traseiști care știau disciplina: «mergem în fața șefului și îi jurăm credință necondiționată». Și, uite-așa, în 2 ani, prin aceste manevre, s-au impus oameni incompetenți, ca Hangan la Deva, Bulai la Neamt etc..”

„Când am pășit prima dată în USB, la 1 martie 2016, alături de 120 de oameni din București, am știut că mișcarea noastră va face istorie. În 4 ani, consilierii USB i-au obligat, prin modul de abordare și profesionalism, pe cei din fruntea administrației bucureștene, să țină cont de ei.
Încet, încet, multe lucruri s-au schimbat în politica locală.
Desigur, va mai fi nevoie de câteva mandate și de oameni foarte hotărâți, pentru a se ajunge la o politică publică orientată strict către cetățean și mai apoi către politic.
În momentul de față, inclusiv în actuala USR, politicul este mai presus de interesul cetățeanului. Cu timpul, USR a fost căpușată de impostori, escroci, condamnați penal, mulți traseiști. Astfel, calitatea s-a diluat aproape complet.
Dacă vă veți uita puțin în urmă, veți putea face o diferență între USR-2017 și USR-2020. Peste tot, în țară sunt scandaluri interminabile, în toate filialele se dau oameni afară, se suspendă sau pur și simplu pleacă din cauza acestor impostori ajunși în poziții de conducere.
Cum e posibil? Mă veți întreba unii dintre voi.
Am să vă explic.
Simultan cu debarcarea forțată a lui Nicușor Dan, creatorul acestei mișcări, Ghinea și Barna au dat semnal de extindere, cu criterii de integritate aproape inexistente. În USB aveam un sistem selectiv de admitere a membrilor, tocmai pentru ca partidul să nu fie capușat precum celelalte partide, de cei descriși mai sus.
În toate filialele, chiar și în cele nou create, au început să intre impostori, traseiști care știau disciplina: «mergem în fața șefului și îi jurăm credință necondiționată». Și, uite-așa, în 2 ani, prin aceste manevre, s-au impus oameni incompetenți, ca Hangan la Deva, Bulai la Neamț etc..
După crearea majorității influente în fruntea filialelor județene, Comitetul Politic a intrat pe mâna lor și astfel și-au impus «mizeriile», inclusiv predarea necondiționată a USR către Cioloș.
Vreau să fiu clar înțeles pentru cei care mai visează la un partid integru: în momentul de față, Cioloș conduce USR, nu Barna, nu camarila lui. Ei sunt niște umili slujbași.
A doua mișcare de control în partid este CONGRESUL. La fel, delegații sunt aleși din filiale, plus conducerile județene. Mulți ați văzut ce «lupte» grele se dau la noi în filiale când sunt alegeri pentru Congres, sau alte mize. Prin delegați iți impui deciziile.
În momentul de față, asupra ultimelor filiale «curate» din tară se dă un asalt final. Astfel se obține controlul asupra unui partid!
Metoda «autobuzul» vă este cunoscută. Oameni care nu au nicio legătură cu spiritul pe care s-a clădit acest partid vin la comandă într-o filială, produc o masă critică, pentru a impune alegeri, și astfel, conducerile urmează să fie schimbate cu oameni obedienți conducerii centrale.
Întrucât se apropie fuziunea, Cioloș vrea să pacifice partidul dictatorial, așa că a dat ordin ca toți cei care l-au sprijinit pe Nicușor Dan și sunt vocali să dispară, sub o formă sau alta.
Consilierii locali sunt cei mai vizați.
Unde pot, îi dau afară prin execuții politice, cum e și a mea sau iși bat joc de ei și pun pe listele de consilieri, pe primele locuri, tot felul de terchea-berchea, care nu au nicio competență.
Cei mai mulți vor pleca sau vor înclina capul. Eu nu sunt unul dintre aceștia!
Deși, la început, am fost în echipa Barna, foarte rapid mi-am dat seama că «tehnocrații» nu sunt de fapt decât niște profesioniști în a distruge un spirit de partid și a-l alinia sistemului. Și, astfel, am devenit critic.
Eu nu vreau să-mi pun în slujba acestor «tehnocrați» experiența politică pe care am acumulat-o în acești 4 ani, și nici pe cea din administrație.
Unii dintre voi m-au acuzat de colaboraționism cu PSD. Dar cum ar putea înțelege niște diletanți ce înseamnă politica? Politica e o sumă de compromisuri, diplomație și negocieri. În politică trebuie să fii foarte bun negociator. Iar pentru asta, trebuie să dovedești în fața majorității din consiliu și a primarului că ești profesionist. Nu contestatar de profesie, nu incompetent. Eu am reușit asta și sunt acum printre cei mai influenți consilieri din Consilul Local!
În politică, dacă nu ai influență, ești degeaba, umpli un scaun, iei o simbrie, sau ești direcționat prin telefon cum să votezi. (...)

Toate abuzurile, ipocrizia și delațiunea în care se zbate azi USR se vor reflecta foarte curând în alegeri. Să nu vă mirați de ce votanții noștri nu vor mai acorda încrederea lor acestui partid. Un lucru pe care conducerea incompetentă a acestui partid nu l-a înțeles este faptul că votanții noștri sunt oameni care gândesc, analizează și știu ce votează! Votanții noștri NU sunt o turmă de vite.

În USR încă mai sunt oameni de valoare, competenți, dar care vor fi rapid marginalizați sau executați politic. Veți vedea cum oameni nepregătiți, care nu au nicio treabă cu administrația publică, vor fi promovați politic.

Mâine, va avea loc Comitetul Politic, în care se decide fuziunea cu PLUS. Mâine e ultima zi din viața USB/USR așa cum îl știm și pentru care am luptat”, a scris Sorin Ioan Ceacâr pe pagina sa de Facebook. 

Organizația USR Hunedoara s-a remarcat în ultimele luni prin diverse scandaluri între membrii partidului. Cei de la filiala Deva au intrat în conflict deschis cu șefii organizației județene. Totul a culminat cu excluderea și suspendarea a 18 usr-iști de la organizația municipală Deva, măsuri pentru care șefii USR Hunedoara nu au oferit nicio explicație opiniei publice. 

Adauga comentariu