Membrii USR Vulcan acuză Primăria municipiului că-i împiedică să strângă semnături. Primarul PSD, Gheorghe Ile, neagă acuzațiile, folosind expresii jignitoare

Membrii organizației USR Vulcan acuză Primăria municipiului că îi împiedică să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Aceștia au cerut administrației urbei un spațiu unde să-și monteze un cort, însă nu au primit o aprobare scrisă în acest sens. Mai mult de atât, usr-iștii au fost persiflați de autorități, spunându-li-se că vor primi un răspuns la cererea lor, după 28 martie. Asta, în condițiile în care, campania de strângere de semnături se încheie în 27 martie.

„Am solicitat Primăriei Vulcan să ne aloce un spațiu pe care să amplasăm cortul pentru strângerea de semnături necesare participării la alegerile europarlamentare. Atăzi (n. r. 11 martie), în urma unei vizite la primărie, ni s-a comunicat că hotărârea va fi luată în ședința din data de 28 martie. Adică, imediat după terminarea perioadei în care putem strânge semnături! Oare amplasarea corturilor în trecut, în Vulcan, a fost fără autorizație? Pentru că ele au existat! Mai mult de atât, ieri, alt partid, cu măsuțe, scaune și banner aduna semnături în fața CAP-ului. Fără autorizație!”, spun cei de la USR Vulcan. 

Președintele USR Vulcan, Oana Nebunu (foto jos), a declarat că reprezentanții Primăriei Municipiului Vulcan le-au spus să-și monteze cortul într-o piață săptămânală, undeva într-o fostă zonă industrială, pe unde nu vin foarte mulți oameni. Aceasta a mai spus că prima cerere pentru alocare de spațiu a fost depusă în 31 ianuarie. De atunci și până astăzi, solicitarea usr-iștilor nu a primit un răspuns rațional. Șefa USR Vulcan susține că la mijloc este vorba de rea voință, pentru că la alte primării din județ cereri similare au fost rezolvate în câteva zile. În consecință, fără o aprobare scrisă din partea primăriei, USR Vulcan nu poate să-și monteze cortul pe spațiul public. 

Contactat pentru un punct de vedere vizavi de situația descrisă mai sus, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile (foto sus), a spus că s-a întocmit o hotărâre de consiliu prin care se vor stabili unde pot fi montate corturile pentru strângere de semnături (?!). La acuzațiile aduse de membrii USR că sunt împiedicați să strângă semnături, edilul șef a dat următorul răspuns: „Lăsați prostiile în pace. Ăștia sunt cretini. Cum adică? Cine-i oprește? Auziți, fiți oameni serioși! Ei vor în fața primăriei? Păi cum? Păi n-am înțeles. Unde vor ei? Păi cine-s ei? Dacă eu nu pun, ei pot să pună? N-am înțeles problema. Cine v-a spus că la piață nu vine nimeni? Sunt toți doctorii acolo, la 50 de metri de ei. Chiar de aceea le-am dat acolo, că vine toată lumea. Sunt jenante chestiile acestea. Vorbiți, habar n-aveți. Vorbiți numai din cărți.”

Sursa foto: hunedoaraplus.ro

Adauga comentariu