Medici hunedoreni, premiați la Gala Recunoștinței Medicale de la Săvârșin. Momentele dramatice din pandemie, rememorate cu ocazia evenimentului

Momentele dramatice prin care au trecut cadrele medicale, dar și cele excepționale, pline de curaj, din perioada de debut a pandemiei de SARS-Cov-2, au fost rememorate cu ocazia Galei Recunoștinței Medicale de la Săvârșin. Evenimentul a fost dedicat cadrelor medicale de la spitalele din județele Arad, Hunedoara și Timiș, care au luptat în linia întâi, în acele vremuri pline de panică și de necunoscut. 

Gala a fost organizată de Alianța Vestului pentru Sănătate Publică, formată din Direcțiile de Sănătate Publică Județene: Arad, Hunedoara și Timiș, în parteneriat cu Casa Regală a României, pe Domeniul Regal de la Săvârșin. La eveniment au participat reprezentanți ai spitalelor și sanatoriilor din județul Hunedoara. Printre acestea s-a numărat și echipa de cadre medicale a Spitalului Județean Urgență din Deva, o unitate medicală greu încercată în luna aprilie 2020. Atunci, spitalul a fost afectat din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus în rândul cadrelor medicale. Totuși, au fost medici, asistente medicale și infirmiere care au rămas fideli jurământului profesional și au rămas alături de bolnavi, chiar cu prețul sănătății lor. 

„În cadrul evenimentului, au fost punctate anumite situații speciale ale fiecărui spital. A fost un moment în care s-au rememorat situațiile dificile prin care au trecut cadrele medicale. La spitalul din Deva au fost cadre medicale care nu au lipsit nicio zi de lângă pacienți, nu și-au permis să facă pauze. Au fost situații deosebite, în special la Secțiile de Infecțioase, la ATI, Interne sau Penumologie. Toată echipa medicală s-a străduit ca lucrurile să meargă bine. În special, asistentele, infirmierele, pentru că lor le cerem foarte mult, dar uităm să pomenim de ele”, a declarat medicul Lucian Miron, directorul medical al SJU din Deva. 

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, a precizat că premiile de la Gala Recunoștinței Medicale au fost acordate tuturor cadrelor medicale, însă, au fost prezentate câteva dintre experiențele ieșite din comun, din perioada pandemiei. 

„În cadrul galei, întreg personalul medical a fost premia, doar că am invitat alături de noi unele persoane și am prezentat poveștile lor din pandemie. Tot personalul medical s-a implicat enorm în pandemie și fiecare are propria sa poveste, uneori dramatică, alteori cu final fericit”, a declarat directorul DSP Hunedoara. 

Gala a fost dedicată tuturor celor care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până în prezent. Evenimentul s-a dorit a fi unul de suflet pentru suflet, o exprimare a recunoștinței autorităților și responsabililor din sistemul sanitar față de cei care s-au implicat în slujba actului medical. 

Adauga comentariu