Mărturia cutremurătoare a adolescentului găsit mort în clădirea Liceului de Arte din Deva. Singur, pe marginea prăpastiei

Detalii șocante ies la iveală în cazul morții elevului de 18 ani, Ionescu Radu. Trupul neînsuflețit al băiatului a fost găsit în zona construcției abandonate a Liceului de Arte din Deva. Imediat, oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia. Prima ipoteză a anchetatorilor a fost că băiatul a căzut, accidental, de pe clădirea aflată în paragină, iar alte ipoteze nu au fost abordate. 

Colegi și prieteni au mers la locul tragediei pentru a aprinde candele, în memoria băiatului. Aceștia au povestit că Radu Ionescu, în ultima zi a anului 2020, ar fi mers singur la Liceul de Arte, având la el o sticlă de whisky. 

„Din câte am înțeles, era singur, aici în clădire. E un loc unde vin, frecvent, adolescenți. Era în noaptea de Revelion. Din câte știu, stabilise cu niște amici să meargă la ei să facă Revelionul. Nu știu ce s-a întâmplat. (...) Avea la el o sticlă de Jack şi ar fi consumat ceva pastile care să îi dea adrenalină, din câte am auzit. În starea în care era, e posibil să fi căzut în gol. E un loc în clădire, pe lângă scări, unde trebuie să fii foarte atent să nu cazi”, a povestit unul dintre prietenii lui Ionescu Radu. 

Unul dintre colegii băiatului decedat a arătat un mesaj pe care Ionescu Radu i l-a trimis, în urmă cu o lună. Un mesaj din care denotă o stare emoțională negativă a adolescentului, dar și lipsa unei perspective asupra existenței sale. Adolescentul le-a mărturisit prietenilor că ar vrea să-și schimbe viața de la început, așa încât, totul să fie bine. 

„Sunt blocat într-un coșmar, nu sunt ok. Știu că ești confuz, dar așa e, aș vrea să pot să schimb totul, de la început spre sfârșit. Spre deosebire de Dumnezeu, corpul meu, fie că schimb totul de la început până la final, tot aici o să fie. Dar nu, sunt blestemat. O să îmi fie viața, așa am văzut-o, de la început, de ar fi o opțiune, una, încât să stiu că totul o sa fie bine...”, este mesajul pe care l-a trimis adolescentul.

Conform unor surse din anchetă, într-adevăr, în momentul morții, adolescentul avea o alcoolemie crescută, de 1,9 la mie. Acesta nu era însoțit de niciun prieten în clădirea Liceului de Arte și, cel mai probabil, decesul ar fi survenit ca urmare a unui accident. Însă, faptul că ar fi consumat substanțe psihoactive, nu a fost confirmat. 

În data de 2 ianuarie, mama lui Radu Ionescu a anunțat dispariția acestuia la Poliție, spunând că a plecat de acasă în 31 decembrie, în jurul orei 05.00. Peste 4 zile, cadavrul adolescentului a fost găsit la Liceul de Arte. 

 

Adauga comentariu