Malurile Cernei, sufocate de deșeuri. Aruncarea gunoaielor în locuri publice, un flagel greu de combătut în municipiul Hunedoara

Administrația publică a municipiului Hunedoara s-a pus să curățe, din nou, malurile Cernei de gunoaie. În fiecare an, din 2016 încoace, face acest lucru, dar degeaba, fiindcă gunoaiele reapar. Canapele, capace de WC, mobilier și alte obiecte au fost aruncate pe malul râului. 
„În ultimele săptămâni am început sa curățăm albia Râului Cerna. Zilnic ridicăm zeci de tone de gunoaie. Toți vrem «o țară ca afară» dar «să ne dea» și «să ne facă» primăria este la ordinea zilei. Sigur, primăria «face» și «dă» dar tot din bani publici! Bani aruncați pe Apa Sâmbetei, în condițiile în care tot unii cetățeni aruncă mizerie zi de zi în acele zone. Nu, nu se pot monta acolo camere de supraveghere. Costă foarte mult și nu este posibil oriunde. Si nici atâția polițiști locali nu sunt pentru fiecare cetățean certat cu bunul simț! Dar dacă am păstra curățenia, cât de cât, am putea face alte lucruri pentru comunitate cu acei bani plătiți pentru salubrizare!!! P.S. Amenzile au crescut simțitor pentru aruncarea gunoaielor, de la 600 de lei la 1200 de lei pentru persoane fizice și 2000 - 2500 pentru persoane juridice!”, a transmis Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. Potrivit acestuia, segmentul pe care se face curățenie este chiar traseul pe unde intră turiștii în municipiul Hunedoara cu autocarele. Este cuprins între podul de peste Cerna, unde se varsă Râul Zlaști și podul de la poarta principală a fostului Combinat Siderurgic. De câteva zile, echipele de muncitori taie vegetația uscată de pe malurile Cernei și strâng camioane întregi de gunoaie. 

Adauga comentariu