Lupul, Capra și cu Varza au depus moțiune de cenzură și le-a ieșit. Acum trebuie să treacă și criza cu nava eșuată numită România

Lupul, Capra și cu Varza au depus moțiune de cenzură și le-a ieșit. Acum trebuie să treacă și criza cu nava eșuată numită România.

Acum, că Superman a decolat (prin prăbușire) de la Palatul Victoria, în urma moțiunii de cenzură, cică avem următoarele variante de guvernare:

Aripioarele Cîțu și Orban din PNL, împreună cu poșețica UDMR și Capra USR pun de-o refacere a Coaliției. De negociat trebuie să negocieze cu aripioara Câțu, care are de nogociat și cu aripioara Orban - să nu se mai zbată haotic și să perturbe zborul Marelui PNL către prăbușirea definitivă.

Orban se visează premier și, odată premier, visează la un nou Congres în care să se realeagă președinte PNL. Capra se visează lider de Coaliție, vrea să impună agenda de guvernare, dar nu vrea să dea și cârmaciul. Poate ar fi bun Cioloș, au behăit ei încetișor, apoi le-a spus ”Vulpea” că cer cam mult.

”Vulpea” pentru cei dintre dumneavoastră care v-ați născut mai recent este numele de scenă al fostului șef al celebrului ”doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne care, împreună cu Virgil Măgureanu și alți dinozauri (mai bătrâni, sau mai tineri) ai serviciilor secrete din România, i-au dat la cheie un partid lui Dacian Cioloș, actualul președinte al USR.

Cu refacerea Coaliției va fi cam greu pe scară. Aripa Cîțu vrea cu Cîțu, Aripa Orban vrea cu Orban, Capra vrea acum cu Bolojan - după ce a behăit azi iarnă că nu vrea cu Orban, ci vrea cu Cîțu. Când le-o va da și Bolojan una peste ceafa de Șoimi ai Patriei și pionieri reșapați în democrați, au să se behăie din nou afară de la guvernare. Iar UDMR contează cât un lipici. E bun când ai ce lipi cu el.

Altă variantă ar fi ca Lupul, Capra și cu Varza să dea cârmaciul, să treacă peste necaz eșuatul vas numit România. Le-a reușit moțiunea, au arătat că sunt mulți și, ca toți cei care sunt mulți, acum trebuie să se treacă (și să ne treacă) cu vasul eșuat numit România și de pandemie, și de crizele politice și economice care sunt pe țeavă. Mai ales de cele economice.

Barca-i șubredă și nu există cârmaci, iar Lupului clar i se rupe să nominalizeze vreunul. Lupul ar sta doar acolo de unde se “dă” semnale cu fum și zgomot și de unde ar putea să mai bage la teșcherea din combustibilul puțin al vasului eușuat numit România.

Varza, că e mai proastă (și se crede rudă cu Viezure, Barză, Brânză și Mânz), crede că poate să dea cârmaciul. Dar fiind doar varză o să primească doar carne.

Guvern de ”uimire” națională, un fel de CPUN al anilor 90, am mai avut și a eșuat (Patrulaterul Roșu, CDR). Iar de guvernul de ”tehnocratiță” fuge inclusiv Cioloș care s-a lămurit pe vremea guvernării sale că acolo se stă doar în poziția capră.

Iar Capra, ce să facă? Ca orice capră – cum v-am spus: când era în iarba deasă a guvernării și-și putea face de cap, tăcea chitic. Acum behăie a jale. Dar tot de la alții așteaptă cârmaci.

Cea mai prosperă perioadă pentru PSD a fost guvernarea minoritară PNL cu Tăriceanu premier – se făcuse bugetarul cât sporul de anten, economia duduia, PNL se eroda, PSD-n sondaje creștea, românul plătea. Prin urmare, deocamdată, aceasta este cea mai tentantă variantă de guvernare a Lupului.

O majoritate „responsabilă” în Parlament cu senatori și deputați din toate partidele care vor să împingă „reformele” înainte. Scenariul necesită mișcări de amploare în Parlament și mult timp pentru realizarea unei alte majorități. De reținut faptul că necesită mult timp. Timp în care vasul eșuat numit România va pluti în derivă.

Deci?

Deci am cam îmbulinat-o! Că acești infantili doar și-au arătat mușchii. Unii știind că nu au chef să producă și soluții, alții fiind prea proști să producă soluții.

A fost o simplă răfuială de curtea din dos a grădiniței. Supermănel i-a luat lui Danbărnuț o jucărie. Așa că ăla a venit cu frate-su mai mare PSD-ul și cu prostoiul de frate mai mic cu tulburări de comportament AUR și l-au umplut de sânge.

E drept că și Supermănel se putea abține să-i ia jucăria lui Danbărnuț. Nen-su Iohannis îi spusese să-i ia scaunul de șofer lui Șică.

O fi fost băut, fumat, nu știm, cert e că a înțeles greșit ceva...

Dar caftul acesta tot noi îl vom plăti, din buzunarele noastre. Și ăia de-s triști, și ăia de se bucură. Banul se rostogolește egal dinspre buzunarele noastre, să acopere găurile făcute de ei bugetelor. Banul se rostogolește egal dinspre buzunarele noastre, către salariile și pensiile lor nesimțite.

Nu degeaba se zice: gâlceava domnilor, bucuria proștilor.

Bucurați-vă (sau fiți triști), factura o veţi plăti în mod egal.

Și, gata!

Adauga comentariu