Lucrările la PIETONALA din Hunedoara, realizate în jumătate din perioada prevăzută în contract. Bobouțanu: „Termenul din contract este 1 iulie 2019, dar vom încheia mai repede”

Deși termenul de finalizare a lucrărilor la Pietonala din Hunedoara este 1 iulie 2019, proiectul ar putea fi încheiat cu patru - cinci luni mai devreme. Șantierul a fost deschis în data de 7 august 2018, în prezent, stadiul de realizare a investiției apropiindu-se de 80 la sută. Este cea mai importantă investiție din municipiul Hunedoara și, poate chiar, din întreg județul, derulată în momentul de față. 

„Dacă vremea va fi favorabilă, încercăm în cursul lunii decembrie să finalizăm lucrările. Termenul din contract este 1 iulie 2019, dar vom încheia mai repede. În primărvară vrem să dăm drumul deja la fântânile arteziene. Lucrările sunt realizate în proporție de peste 80 la sută. În momentul de față mai trebuie pus pavajul pe o parte din Bulevardul Corvin și trebuie montate instalațiile la cele trei fântâni arteziene. La una se lucrează deja. Modul în care s-au desfășurat lucrările au depășit așteptările noastre”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. 

Proiectul de modernizare a Pietonalei din Hunedoara are o valoare de 10 milioane de lei. Investiția a fost împărțită în cinci contracte de lucrări, care presupun: realizarea a trei fântâni arteziene, reabilitarea platoului Casei de Cultură, realizarea infrastructurii de comunicații și control acces în zona pietonală, modernizarea străzilor, parcărilor și trotuarelor, lucrări de extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare, instalații de pompare și reabilitare stradală pe Bd. Corvin și străzi adiacente (partea a IV-a – Bd. Corvin), modernizarea, reabilitarea și extinderea iluminatului public pe platoul din fața Casei de Cultură și pe Bd. Corvin.

Adauga comentariu