Lucrările de modernizare a căii ferate Simeria - Gurasada, realizate în proporție de 40%

Lucrările de modernizare a tronsonului de cale ferată Simeria - Gurasada au fost realizate în proporție de 40 la sută. Reprezentanții firmelor care execută lucrările i-au prezentat prefectului județului Hunedoara, Călin Marian, stadiul la care se află proiectul finanțat din fonduri europene. 

„Reprezentanții constructorilor liniei de cale ferată de mare viteză, LOT 3, Simeria – Gurasada, i-au prezentat astăzi prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, stadiul lucrărilor pe acest tronson. La întâlnirea de astăzi, reprezentanții antreprenorilor au prezentat prefectului Călin Petru Marian o situație detaliată a stadiului întregului proiect. Până acum, reabilitarea căii ferate și construcția podurilor, podețelor, pasajelor și a clădirilor noi din stații este realizată în proporție de 40%. Totodată, având în vedere că această investiție este foarte importantă atât pentru rețeaua feroviară a României cât și pentru județul Hunedoara, prefectul Călin Petru Marian i-a asigurat pe constructori de tot sprijinul pe care Instituția Prefectului, în limitele prevăzute de lege, îl poate oferi”, a informat Prefectura Hunedoara.

Asocierea „FCC Construccion” – „Astaldi” – „Convensa” execută în județul Hunedoara lucrări de reabilitare și construcție a căii ferate de mare viteză, concomitent cu menținerea circulației feroviare. Lungimea totală a tronsonului SIMERIA – GURASADA este de 42 km și cuprinde modernizarea căii ferate, inclusiv construirea a 26 de podețe, 18 poduri, 4 pasaje superioare și 3 pasaje inferioare. Clădirile stațiilor de cale ferată din Simeria, Deva, Mintia și Ilia vor fi, de asemenea, modernizate sau reconstruite.

Beneficiarul acestor lucrări, finanțate de Uniunea Europeană, este Compania Națională de Căi Ferate „CFR” S.A. iar, potrivit proiectului, linia ferată de mare viteză (Simeria -Gurasada) urmează să intre în exploatare feroviară în anul 2023.

 

Adauga comentariu