Lucrări făcute în bătaie de joc la un bloc din Deva, reabilitat din fonduri europene. Termoizolația din casa scării, lipită cu „mămăligă” de planșeu, s-a prăbușit

Problemele de la blocul B, de pe Bulevardul Decebal, nu se mai încheie. Clădirea a intrat în proces de reabilitare termică, printr-un proiect finanțat din fonduri europene, naționale și din banii proprietarilor. Însă, în loc să beneficieze de mai mult confort și siguranță, locatarii blocului au mai mult de suferit. Plăcile de termoizolant lipite de planșeul din casa scării A, de la parterul blocului, s-au prăbușit, scoțând la iveală lucrările făcute în bătaie de joc. Asta, după ce, locatarii au avut apartamentele inundate, din cauză că hidroizolația de pe acoperișul blocului a fost pusă de mântuială (foto jos). 

Deveanul Alin Amititeloaie a publicat o serie de fotografii, însoțite de un comentariu, în care cataloghează incidentul de la blocul B, ca fiind o neglijență criminală. 

„Inițial, am spus că e bătaie de joc pe bani publici! Acum vorbim despre neglijență criminală, pur și simplu! Pozele atașate sunt tot de la acel bloc celebru de pe Bvd Decebal, de unde v-am arătat data trecută fotografii cu hidroizolația terasei.
Dacă era un copil în hol, în momentul când a căzut acel tavan? Gândiți-vă că, pe partea cealaltă, e masa de șpaclu, cred că vorbim despre 7-8 kg/mp.
Dacă îi cădea cuiva în cap, spuneți voi ce s-ar fi întâmplat. E, pur și simplu, de neimaginat! 
Domnule primar,
Domnule City Manager,
Domnule Director al Deva 2020,
E totul bine, e totul frumos în Deva?
Vă e măcar puțin rușine despre modul în care se execută lucrările pentru investițiile aflate sub directa dumneavoastră oblăduire?
Sunt curios, ce veți mai spune la televiziunea de casă?
Că lumea e rea, că «dușmanii vă poartă pică»?
Nu pot, domnilor, să vă spun decât un singur lucru: SĂ VĂ FIE RUȘINE!
Sper ca locatarii acelui bloc să facă toate plângerile cuvenite!
Înainte de, Doamne ferește, să fie cineva rănit!
Sau chiar mai rău de atât!
Deva frumoasă?
Da, în clipurile plătite cu bani grei sau pe panourile publicitare!
În realitate, orașul devine un ghetou!”, a scris Alin Amititeloaie pe pagina sa de Facebook. 

Plăcile de termoizolant au fost lipite de tavan cu „mămăligi” de adeziv, fără a avea un alt sistem de prindere. Constructor de profesie, Amititeloaie a explicat că, materialele trebuiau prinse cu dibluri și pe o suprafață continuă de adeziv. 

Administratorul public al Devei, Traian Berbeceanu, a declarat că i-a convocat la primărie pe toți cei responsabili de gestionarea proiectului: „Colegii din compartimentul tehnic au fost la fața locului și au constatat neregulile în execuția lucrărilor iar miercuri, la ora 10.00, la sediul primăriei au fost convocați managerul de proiect, dirigintele de șantier și constructorul. Cu siguranță vom lua măsuri în acest caz.”

Lucrările de reabilitare a blocului B, de pe Bulevardul Decebal, au fost executate de firma MEGA TRUST ENERGY SRL, administrată de Remus Cezar Marta și Cristinel Marin. Contractul între Primăria Municipiului Deva și constructor a fost semnat în data de 23 mai 2019. Valoarea totală a lucrărilor este de 1.567.952 de lei, din care suma de 799.655 de lei provine din fonduri europene nerambursabile, 141.115 de lei - din bugetul național, iar 627.181 de lei - contribuția beneficiarului. Mai exact, cei 627.181 de lei sunt bani pe care proprietarii apartamentelor vor trebui să-i achite către Primăria Deva, după finalizarea proiectului. 

Deși au trecut peste doi ani de la momentul semnării contractului, proiectul finanțat din fonduri europene apare în evidențele Primăriei Deva la „Proiecte cu finanțare europeană în derulare”. Constructorul s-a retras de pe șantier, încă din toamna anului trecut, fără să remedieze toate problemele semnalate de locatari. Și acum, unii proprietari au apartamentele distruse și pline de igrasie, din cauza infiltrațiilor de apă care se produc prin îmbinările dintre stratul de polistiren aplicat pe pereții exteriori și geamuri. De asemenea, la lifturile noi, care au fost instalate în bloc, sunt o serie de probleme grave, unde șapa turnată în fața ușilor ascensoarelor din cele două scări este crăpată și, pe alocuri, cedează. 

Adauga comentariu