„Lotul Sârbu” de la Primăria Devei rămâne după gratii. Curtea de Apel Alba Iulia le-a respins contestațiile împotriva măsurii arestului preventiv

Secretarul municipiului Deva, Laura Sârbu, soțul și cumnatul său rămân în arest preventiv pentru 30 de zile. 

Curtea de Apel Alba Iulia le-a respins contestațiile față de hotărârea Tribunalului Alba din data de 1 aprilie. Decizia Curții de Apel este definitivă. 

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii SÂRBU LAURA, SÂRBU HADRIAN şi BODREAN ADRIAN MIHAI împotriva Încheierii Penale nr. 12/01.04.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul penal nr. 1276/107/2021. Definitivă”, se arată în minuta instanței. 

În data de 31 martie, procurorii au descins la sediul Primăriei Municipiului Deva pentru a solicita documente utile unui dosar penal. Oamenii legii au organizat percheziții și la domiciliul secretarului municipiului Deva, situat pe strada Mihai Eminescu. Potrivit primarului Florin Oancea, procurorii au cerut documente de la mai multe compartimente din primărie, fără a putea preciza despre ce compartimente este vorba. În aceeași zi, Laura Sârbu, împreună cu mai multe persoane au fost duse la DNA Alba pentru audieri. În urma audierilor, Laura Sârbu, soțul ei Hadrian Sârbu și cumnatul secretarului Adrian Mihai Bodrean au fost reținuți pentru 24 de ore, iar a doua zi au fost prezentați la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea procurorilor anticorupție și a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați pentru 30 de zile. Hotărârea tribunalului nu a fost definitivă, prin urmare a fost contestată de Laura Sârbu, Hadrian Sârbu și Adrian Mihai Bodrean. 

Conform procurorilor DNA, dosarul penal are ca obiect infracțiunile de trafic de influență și complicitate la trafic de influență. Laura Sârbu este acuzată că a luat șpagă de la un om de afaceri din Deva, pentru a-i facilita obținerea unui contract de lucrări de la Primăria Devei. Este vorba despre lucrările de reparații de la clădirea adăpostului de noapte, unitate aflată în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul primăriei. Pentru a reuși să aranjeze documentația în favoarea afaceristului de la care a luat șpagă, Sârbu l-ar fi avut ca și complice pe soțul ei, angajat într-un serviciu al Primăriei Deva.

Adauga comentariu