„Lotul Sârbu” de la Primăria Deva, trimis în judecată pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Hunedoara

Dosarul în care fostul secretar al municipiului Deva, Laura Sârbu, soțul său Hadrian Sârbu și cumnatul său Adrian Mihai Bodrean sunt acuzați de procurorii DNA de trafic de influență a fost trimis în judecată. Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Hunedoara. Parte din dosar este și firma Smart Drumcons SRL, administrată de Cornelia Bodrean. Societatea a fost înființată în luna februarie 2020 și are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. 

La aceeași instanță, procurorii au depus cerere pentru verificarea măsurii preventive dispuse față de cei trei inculpați, cererea urmând să se judece mâine, 27 aprilie.

Inițial, cererea de arestare preventivă s-a judecat la Tribunalul Alba. În data de 1 aprilie, magitrații din Alba au dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați, măsura fiind valabilă până în 30 aprilie. 

Procurorii DNA îi acuză de trafic de influență pe trei angajați ai Primăriei Deva, respectiv pe Laura Sârbu, fost secretar al municipiului Deva, soțul ei Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe și cumnatul secretarului, Adrian Mihai Bodrean, angajat la Serviciul Cadastru, Fond Funciar. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

SÂRBU LAURA, secretar general al Primăriei municipiului Deva, pentru comiterea infracțiunilor de:
- trafic de influență (două fapte din care una în formă continuată),
- participație improprie la infracțiunea de falsificare de instrumente oficiale,
- instigare la fals material în înscrisuri oficiale,

SÂRBU HADRIAN, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria municipiului Deva, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în formă continuată,

BODREAN ADRIAN MIHAI, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență”, se arată în comunicatul DNA.

Conform anchetatorilor, Laura Sârbu ar fi pretins de la administratorul unei firme o sumă de 40.000 de lei, pentru a-i facilita obținerea contractului de lucrări la Adăpostul de urgență pe timp de noapte, aflat în administrarea Direcției de Asistență Socială (DAS), din cadrul primăriei. De la administratorul aceleiași firme, secretarul municipiului ar fi pretins suma de 7.000 de euro, pentru a-i asigura obținerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei hale de producție. Secretarul municipiului ar fi solicitat aceste sume de bani, cu promisiunea de a-i influența pe funcționarii primăriei în elaborarea actelor menționate.

În acțiunile sale, Laura Sârbu ar fi fost sprijinită de ceilalți doi inculpați, susțin procurorii anticorupție. În complicitate cu soția sa, Hadrian Sârbu ar fi intervenit și ar fi stabilit modul în care secretarul municipiului trebuia să procedeze pentru a primi mita de la omul de afaceri. Adrian Mihai Bodrean este cel care ar fi retras banii din șpăgi de la bancomat, apoi s-ar fi deplasat la domiciliul soților Sârbu pentru a le înmâna sumele de bani, oprindu-și și pentru el un „comision”. 

Precizăm că până la pronunțarea unei sentințe definitive în dosarul în care sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni de corupție, cei trei inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție.

Adauga comentariu