Lotul IV al autostrăzii Lugoj-Deva, finalizat în... anul 2017, dar șantierul este vizitat astăzi de ministrul Răzvan Cuc. Ce promisiuni făcea oficialul în urmă cu aproape doi ani

Lotul IV al autostrăzii Lugoj-Deva trebuia să fie finalizat - dacă ar fi să ne luăm după fostul și actualul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc - la finalul anului 2017. Cei 22 de kilometri se află în construcție încă din anul 2014, dar nici acum lucrările nu sunt gata. 

Promisiuni au fost de la mai toți miniștrii, și nici Răzvan Cuc nu s-a lăsat mai prejos. În luna septembrie 2017, cu cinci luni înainte să fie schimbat din funcție, în urma unei vizite pe șantier, ministrul Cuc dădea asigurări că lotul IV de pe autostrada Lugoj-Deva va fi deschis traficului până la sfârșitul acelui an.

Remember

„Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva va fi gata până la sfârşitul anului. Toate problemele legate de autorităţile de mediu au fost remediate. Constructorul a dat asigurări că până la finele anului vom circula pe cei aproximativ 22 km de autostradă. (...) Avem nevoie de autostrăzi şi de respectarea termenilor din contractele încheiate. Vremea amânărilor s-a încheiat!”, a declarat, în septembrie 2017, ministrul Răzvan Cuc.

Până în anul 2017, constructorul lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva a întâmpinat probleme precum lipsa autorizaţiilor de construcţie, avize de mediu şi diverse obstacole întâlnite pe aliniamentul celor 22 km de autostradă, printre care și celebra peșteră cu lilieci, de la Șoimuș.

Astăzi, repus în funcție de doar câteva zile de Guvern, Răzvan Cuc va vizita șantierul lotului IV al autostrăzii Lugoj-Deva. Constructorul Spedition UMB nu a reușit să finalizeze lucrările în termenul promis oficialului guvenamental acum un an și jumătate. Termenul anunțat acum este finalul anului 2019. Dar alunecările de teren masive din dealul „liliecilor” ar putea întârzia lucrările și mai mult.

Adauga comentariu