Locurile în care purtarea măștii în aer liber a devenit obligatorie, în județul Hunedoara

Purtarea măștii de protecție respiratorie în aer liber, în locuri aglomerate, a devenit obligatorie pe teritoriul județului Hunedoara. Decizia a fost luată ieri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la cererea Direcției de Sănătate Publică Hunedoara. Măsura este necesară în condițiile în care numărul hunedorenilor infectați cu SARS-Cov-2 crește de la o zi la alta, au motivat autoritățile județului. Astfel, masca este obligatorie în locuri aglomerate, precum târguri în aer liber, stații de autobuz, gări, autogări etc.. 

„În condițiile manifestării unei tendințe crescătoare a ratei de infectare cy virusul SARS-Cov-2, în rândul populației județului Hunedoara, începând cu data de 01.08.2020, pra 18.00, pe perioada stării de alertă, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul județului Hunedoara, prezente în spații publice deschise din: târguri, piețe, locuri de pelerinaj/slujbe religioase, evenimente cultural artistice/sportive (pentru public), gări, autogări, stații de autobuz. Se exceptează de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, se arată în decizia CJSU Hunedoara. 

Directorul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei, a precizat că nerespectarea acestei măsuri, poate fi sancționată cu amenzi între 500 și 2.000 de lei. În ceea ce privește purtarea măștii de protecție respiratorie pe terasele localurilor, aceasta nu este obligatorie, în schimb, trebuie respectate alte reguli, cum ar fi numărul de locuri la o masă, distanța dintre mese și măsurile de protecție generale. 

Sursa foto: dbrealitynews.ro

Adauga comentariu