Liderul PSD Hunedoara, despre rezultatele alegerilor: „În județul Hunedoara, Viorica Dăncilă a obținut cele mai bune rezultate din Transilvania”. Comparativ cu anul 2014, PSD a pierdut în Hunedoara aproape 40.000 de voturi

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, laudă rezultatele obținute de Viorica Dăncilă în alegerile prezidențiale. Acesta spune că, în județul Hunedoara, candidatul partidului din care face parte a obținut cele mai bune rezultate din Transilvania. 

„Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, este singurul care a obținut mai multe voturi decât indicau sondajele realizate în campania electorală. Klaus Iohannis și Dan Barna au obținut procente mult sub așteptări. Toți cei care alergau fericiți spre victorie până mai zilele trecute, fără să fi făcut nimic pentru români, au fost sancționați la vot. Rezultatul din 10 noiembrie ne arată că românii știu ce au făcut Viorica Dăncilă și PSD pentru ei.

În județul Hunedoara, Viorica Dăncilă a obținut cele mai bune rezultate din Transilvania. Aici s-a înregistrat cel mai mare număr de alegători care au votat candidatul PSD (peste 54.000) și tot aici s-a înregistrat cea mai mică diferență față de primul clasat: doar 4,7 puncte procentuale îi despart pe finaliști în județul Hunedoara.

Comunitățile hunedorene s-au bucurat de susținere din partea Guvernului Viorica Dăncilă care a finanțat sute de proiecte de dezvoltare prin PNDL, în valoare totală de peste 660 de milioane de lei, în aproape toate localitățile, indiferent de culoarea politică a primarului și care au vizat modernizări de drumuri, extinderi de rețele de apă și canalizare, reabilitări și dotări de școli și grădinițe.

Organizația Județeană a PSD Hunedoara o felicită pe doamna Viorica Dăncilă și o asigură de întreg sprijinul pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 24 noiembrie. Avem convingerea că hunedorenii știu deja care este partidul care a făcut cel mai mult pentru români și pentru România.

Le mulțumim tuturor hunedorenilor care au încredere în PSD și în candidatul nostru, Viorica Dăncilă, și îi asigurăm că vom continua să luptăm pentru fiecare român!”, se arată într-un comunicat de presă, semnat de președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Totuși, compativ cu primul tur al alegerilor prezidențiale din anul 2014, PSD Hunedoara nu a mai reușit să scoată atât de mulți oameni la vot. Atunci, candidatul partidului era Victor Ponta, care a obținut la primul scrutin din județul Hunedoara peste 91.000 de voturi. Acum, Viorica Dăncilă a obținut puțin peste 54.000 de voturi, ceea ce înseamnă că, în cinci ani, social-democrații au pierdut sau nu au reușit să convingă aproape 40.000 de votanți. Alegerile prezidențiale de anul acesta reprezintă un alt motiv de îngrijorare pentru PSD, care, având în față alegerile locale de anul viitor, pierde județul Hunedoara, pentru prima oară în ultimii ani.

Pe de altă parte, în turul întâi al alegerilor prezidențiale de anul acesta, PNL Hunedoara a reușit să strângă aproape tot atâtea voturi cât a strâns în turul întâi al prezidențialelor din 2014. Atunci, Klaus Iohannis a fost votat de 66.703 de alegatori hunedoreni, iar acum aproape 63.000 de voturi, ceea ce înseamnă un minus de aproximativ 4.000 de voturi.

 

Adauga comentariu