Liberalul Lucian Heiuș a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor

Fostul deputat Lucian Heiuș a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Ordinul de numire, semnat de premierul Florin Cîțu, a fost publicat în Monitorul Oficial. 

 

Lucian Heiuș a avut susținerea colegilor din teritoriu pentru a accede în funcție. Biroul Politic Județean al PNL Hunedoara a decis cu unanimitate de voturi susținerea fostului parlamentar pentru postul din Ministerul Finanțelor, scrie hunedoaralibera.ro. 

Lucian Heiuș s-a născut în municipiul Orăștie, în data de 13 noiembrie. Este triplu licențiat. A absolvit Institutul Politehnic din Cluj Napoca (Facultatea de Mecanică), Facultatea de Științe Economice a Universității „Babeș-Bolyai" Cluj Napoca și Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București - Facultatea de Management Turistic și Comercial. Are un master în Administrație publică în contextul legislației actuale, pe care l-a absolvit la Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" Arad - Facultatea de Științe Juridice

A fost deputat în Parlamentul României, între 2016 și 2020. La alegerile parlamentare de anul trecut a candidat, din nou, pe locul doi de pe lista PNL, loc care s-a dovedit a fi neeligibil. Din cauza scorului slab pe care PNL Hunedoara l-a obținut la parlamentarele din 2020, Lucian Heiuș a demisionat de la conducerea organizației județene de partid. 

Înainte de a opta pentru o carieră parlamentară, Lucian Heiuș a fost director general al Direcției Generale Regională a Finanțelor Publice Timișoara. Pentru o perioadă scurtă, între 01.07.2013 - 01.08.2013, a fost director adjunct al Direcției de Buget, Contabilitate Internă, Investiții și Achiziții Publice, din cadrul Ministerului Finanțelor. 

 

Adauga comentariu