Județul Hunedoara, fără locuri libere în secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor suport COVID-19. Trei pacienți hunedoreni infectați, transferați la spitalul din Arad

În județul Hunedoara, nu mai sunt locuri libere în secțiile ATI ale spitalelor -suport COVID-19. Pacienții care necesită internarea la „Terapie Intensivă” sunt transferați la unități medicale din alte județe ale țării.

Trei pacienți din județul Hunedoara, diagnosticați cu COVID-19 au fost internați azi-noapte la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Este vorba despre trei bărbați, în vârstă de 58, 73 respectiv 79 de ani.

„Pacienții au fost transferați la Arad, pe Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă II, deoarece la Hunedoara nu mai erau suficiente locuri pentru pacienții care necesită terapie intensivă. Cei trei pacienți au și alte afecțiuni medicale printre care hipertensiune, obezitate, insuficiență cardiacă”, au informat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

 “Am fost contactaţi azi-noapte (…) pentru a interna trei pacienţi din judeţul vecin. Deocamdată avem locuri disponibile pe terapie intensivă deoarece, la nivelul spitalului, am alocat, pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, atât Compartimentul ATI COVID-19 din Grădişte, cât şi Secţia Clinică de Anestezie şi Terapie Intensivă II din incinta fostului Spital Municipal“, a declarat Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Alți patru pacienți din județul Hunedoara, care necesitau internarea în secțiile ATI, au fost transferați în cursul zilei de ieri. „Din păcate, faţă de perioada martie-aprilie, acum s-au înmulţit cazurile cu complicaţii. Capacitatea ATI este limitată la nivelul judeţului. Am fost nevoiţi să transferăm pacienţi care aveau nevoie de medicaţie şi de tratament în ATI, în alte judeţe. Am transferat pacienţi la Timişoara, Caracal, Mureş, Reşiţa, în funcţie de cum am fost ajutaţi de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), pe partea medicală. Încă sunt foarte multe persoane care nu cred în acest virus şi ajung la spital într-o fază gravă“, a declarat, luni, pentru Agerpres, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

În judeţul Hunedoara au fost desemnate spitale-suport COVID-19 unităţile medicale din Hunedoara, Haţeg, Lupeni, Orăştie, Vulcan şi Geoagiu. În secţiile ATI ale acestor spitale au fost rezervate 11 locuri pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19, toate fiind ocupate

Adauga comentariu