Iulius Filip la NCN - difuzam SINGURUL INTERVIU cu eroul umilit de procurorul Augustin Lazar: "Mi-au pus belciuge, lanturi si calus. Dar nu m-au infrant". In aceasta seara la ora 19, TREBUIE sa fii pe NCN!

A fost nevoie sa treaca 33 de ani ca Romania sa afle ca are un erou de anvergura lui Iulius Filip. Daca nu existau jurnalistii care sa sape in trecutul procurorului general Augustin Lazar, astazi nu am fi stiut cat de mare a fost suferinta la care a fost supus dizidentul comunist. Si asta e cu adevarat trist.

Chiar si asa, NCN, acum 10 ani un biet post local de televiziune din Cluj, nu l-a ignorat pe Iulius Filip, cel decorat si aplaudat de Polonia, dar dat uitarii de Romania. Prin initiativa jurnalistului NCN de atunci, Sorin Grecu, dizidentul Iulius Filip a dat in 2009 singurul interviu de care avem cunostinta din Romania. Daca nu era obsesia mea pentru a arhiva tot ce se poate, de a pastra documente si interviuri, emisiuni si stiri din arhiva NCN, acest interviu-simbol s-ar fi pierdut intr-un cos de gunoi.

Dar nu s-a pierdut. Azi, o Romanie intreaga il cauta pe Iulius Filip, batran si bolnav. Nu stim unde se afla, in tara sau in strainatate, in modestia sa, desi o fi aflat deja ca Romania i-a inteles in sfarsit povestea si caznele, are aceeasi modestie de a sta deoparte.

Televiziunea nationala de stiri NCN are SINGURUL interviu cu acest om. E un interviu socant, desi Filip vorbeste cu atata calm si iertare despre patimile sale! Luni seara, la ora 19, NCN va difuza in integralitate interviul cu Iulius Filip, caci el face parte din istoria NCN. Sunt imagini puternice acolo, sunt cuvinte tari acolo... si un om simplu, curajos si curat, un om caruia nu i-a trebuit niciun certificat de revolutionar, niciun beneficiu care sa il faca milionar, insa un om care, chiar si pe patul de moarte, ar merita sa afle ca cei care l-au surghiunit incep sa plateasca.

Abia dupa ce veti auzi din gura lui Iulius Filip marturisirile sale din infernul inchisorii, abia atunci veti fi cei mai convinsi sa strigati: Augustin Lazar, demisia, nenorocitule!

 

Avertisment: In afara de ziarele nationale, nicio televiziune nu este autorizata sa preia continutul video apartinand NCN decat doar in situatia in care logoul NCN apare distinct si clar, neblurat, asa cum este publicat pe canalul nostru de Youtube.

 

Puteti urmari NCN in grila tuturor distribuitorilor mari din Romania:

RDS - pe canalul 123 (dati rescan canale)

Telekom, cablu digital şi IP TV, pe canalul 266 (dati rescan canale)

UPC - canalul 409

NextGen - canalul 36

Ines

Comentarii

Regele Dreptății „”„

11.04.2019 19:04

Teroriștii români legitimați de stat sunt încă în funcție și distrug destine umane . Regele Dreptății „”„

Regele Dreptății „”„

11.04.2019 19:05
Adevărul este ca soarele ,îi orbește pe cei care nu-l văd. Adevărul este deasupra tuturor partidelor cu păreri diferite .Puterea adevărată se sprijină tot mereu pe Libertatea de gândire și exprimare . Regele Dreptății „”„

Regele Dreptății „”„

11.04.2019 19:06
Propunere de lege pentru reabilitarea victimelor torturii ! Art. 22 din Constituția României - Nimeni nu poate fi supus torturii și nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant Magistrații nu sunt pedepsiți pentru abuz în serviciu și represiune nedreaptă și nu vor fi . Polițiștii nu sunt pedepsiți pentru tortura la care au supus cetățeni nevinovat-i . Reabilitarea victimelor torturii Statele trebuie să se asigure că victimele torturii pot obține despăgubiri. Victimele trebuie să aibă, de asemenea, un drept la o compensație echitabilă și adecvată, inclusiv mijloacele pentru ca o reabilitare completă posibil. Aceasta este o cerință în conformitate cu dreptul internațional. Redress atrage după sine restituirea, compensarea, reabilitarea, repararea, gradul de satisfacție și garanții de non-repetiție. Retrocedarea înseamnă să restabilească victima în situația sa , înainte de abuzul a fost comis. Despăgubiri înseamnă să răsplătească daune evaluabil economic care rezultă din abuz. Compensarea persoanei care se dovedește victima a torturii fizice și psihice ,în forma continuata prin abuz de putere săvârșit asupra sa , trebuie sa reprezinte despăgubiri financiare (pentru prejudicii materiale și morale) sub forma unei rente lunare pe parcursul vieții. Reabilitare înseamnă restabilirea și repararea prejudiciului suferit de victimă. Acest lucru ar trebui să recunoască faptul că efectul generalizat al torturii înseamnă viața victimei - inclusiv demnitatea, sănătatea și auto-suficiență - niciodată nu s - ar putea recupera pe deplin. Reparația trebuie să fie adecvate, eficiente și cuprinzătoare. Circumstanțele specifice ale fiecărui caz trebuie să fie luate în considerare și măsuri reparatorii adaptate la nevoile specifice ale victimei. Satisfacția include verificarea faptelor, sancțiunile judiciare și administrative împotriva autorilor abuzului, precum și o confirmare de fărădelegi. Aceasta poate include scuze publice victimei. Garanții de non-repetiție sunt măsuri de combatere a impunității autorilor și a reapariției abuzurilor. În funcție de context, astfel de măsuri variază de la mecanisme de supraveghere și monitorizare externă, la stabilirea unor căi de atac judiciare, consolidarea independenței sistemului judiciar, precum și o formare adecvată pentru funcționarii de aplicare a legii. Când dreptatea și adevărul se impune ,atunci legea trebuie respectată și de cei care nu sunt credincioși . Răul moral este falsitatea în acțiune după cum falsitatea este crimă în cuvinte . Nedreptatea este esența falsității și fiecare cuvânt mincinos este o nedreptate . Nedreptatea este moartea ființei morale ,după cum falsitatea este otrava inteligenței . penalreform.org Rehabilitation of torture victims - Penal Reform International Victims have a right to fair and adequate compensation, including the means for as full a rehabilitation as possible.

Adauga comentariu