Investiția celor de la BOSCH în Simeria se lasă așteptată. Autorizația de construire pentru fabrica de mașini de spălat expiră în noiembrie

După un an de la semnarea autorizației de construire, compania BOSCH România nu a început lucrările la fabrica de mașini de spălat de la Simeria. 

În noiembrie, expiră termenul în care lucrările puteau fi  demarate, conform autorizației de construire, pentru care compania a achitat 300.000 de euro.

„Autorizația de construire este valabilă până în 10 noiembrie, dată până la care pot fi începute lucrările. Dacă nu, pierd banii plătiți pe autorizație. Înainte de a demara lucrările efective, este necesar să facă și anumite demersuri. Mai exact, începerea lucrărilor trebuie anunțată la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), unde trebuie plătită și o taxă. Dacă fac acest anunț, lucrările se consideră începute. Pentru autorizația de construire se poate cere o prelungire, al cărei cost este de 25% din valoarea autorizației inițiale”, a explicat Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria. 

De la reprezentantul ISC am aflat că BSH nu a transmis niciun anunț de începere a lucrărilor la unitatea de producție de la Simeria. 

„Până la data de astăzi, 18 septembrie, în baza de date a ISC nu există niciun anunț de începere a lucrărilor din partea companiei BSH”, a declarat Daniel Rusu expert în comunicare al ISC. 


Contactați pentru un punct de vedere vizavi de expirarea autorizației de construire, cei de la BOSCH România susțin că planurile privind viitoarea fabrică de mașini de spălat sunt neschimbate și au mai fost comunicate până în prezent. Mai exact, data la care va demara investiția nu a fost stabilită, iar contractul privind proiectul de la Simeria le oferă suficientă flexibilitate. 

Pentru ridicarea fabricii, compania BOSCH a achiziționat 43 de hectare de teren arabil în Simeria. În prezent, terenul este dat în grija unui fermier. Investiția pe care ar urma să o facă în Simeria a fost evaluată la 100 de milioane de euro și odată cu aceasta s-ar înființa circa 700 de locuri de muncă. 

 

Adauga comentariu