Intrare neașteptată în politica hunedoreană! Părintele proiectului de readucere a zimbrilor în pădurile românești, Alexandru Bulacu, s-a înscris în PLUS. Va candida la Consiliul local Hațeg

PLUS Hunedoara oferă o surpriză interesantă pentru politica hunedoreană. Alexandru Bulacu, un emblematic voluntar și inițiator a numeroase proiecte în turism și protecția naturii, s-a înscris în partid și va candida la alegerile locale din 27 septembrie pentru Consiliul local al orașului Hațeg. 

Cunoscut ca „Părintele proiectului de reintroducere a zimbrilor în sălbăticie, în pădurile românești”, Alexandru Bulacu și-a dedicat o mare parte din timp și din energie acțiunilor de voluntariat. Asta, pentru că, are convingerea că fiecare dintre noi trebuie să ofere ceva comunității din care face parte. Și pasul spre politică l-a făcut din același motiv. 

„Nu mi-am dorit niciodată vreo funcție, nu asta mi-am dorit de la viață. Dacă pot să fac ceva bun pentru comunitate, mă implic, pentru a mișca lucrurile din loc. Am intrat în PLUS, pentru că sunt mâhnit de modul în care se face politică în țara asta. Am acceptat această provocare, pentru că am lucrat foarte mult în domeniul turismului și cred că pot contribui la bunul mers al lucrurilor și în orașul Hațeg. Sunt un om care am vrut, tot timpul, să ajut să se întâmple lucruri bune pentru oameni. Sper să fiu un «Plus» pentru echipă”, a declarat Alexandru Bulacu. 

Absolvent al Școlii Postliceale Hunedoara, Alexandru Bulacu își începe activitatea ca asistent medical în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe din Hațeg. Pentru cei 18 ani de activitate la cele mai înalte standarde de profesionalism și etică, Alexandru va fi decorat în anul 2014 de către Președintele României cu medalia „Meritul Sanitar”, clasa a III-a, cu însemne pentru civili.

Urmează apoi cursurile Facultății de Psiho-sociologie din cadrul Universității din Petroșani, ale Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. În 2009, finalizează cursurile programului de master, Managementul Ospitalității și Turismului, la Universitatea din Petroșani. În paralel, activează ca voluntar în domeniul mediului (Administrația Parcului Național Retezat), dar și ca salvator montan (Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara).

Autodidact, curios și mereu dornic să învețe lucruri noi, Alexandru nu are timp și, mai mult decât atât, nu vrea să se plictisească: parcurge mai multe stadii de formare profesională, calificându-se în specializări precum Ghid de turism, Formator de formatori, Administrator de pensiune, Facilitator de dezvoltare comunitară etc.

Membru fondator și apoi membru în consiliul de administrație al unui ONG de turism local, Alexandru a fost preocupat mereu de dezvoltarea acestei activități în Țara Hațegului, care devine astfel una dintre primele Destinații de Ecoturism din România. Voluntar de profesie, Alexandru consideră că lucrurile pot și trebuie să se schimbe: prin implicare, educație, proiecte inovative și multă muncă. 

„Am dăruit din timpul meu pentru acțiuni de voluntariat încă din timpul școlii, considerând mereu că societatea trebuie să primească ceva de la fiecare dintre noi. Astfel, după mulți ani, mă preocup să sădesc în sufletul tinerilor dorința de a ajuta semenii fără a cere vreo răsplată. Este o bucurie să vezi progresul făcut de mai multe generații de tineri, din perspectiva activității de voluntariat și dezvoltare personală.

De mai bine de opt ani, din dorința de a ajuta și mai mult comunitatea al cărui produs sunt, am ales o nouă cale a carierei mele, concentrându-mă și mai mult pe problemele generale ale societății: calitatea vieții. Am început astfel o activitate prin care să sprijin menținerea unui mediu sănătos, care să asigure și generațiilor viitoare un aer curat, ape curate și sănătoase, valori naturale pe care puține țări din Europa le mai au. Am participat la realizarea planului de guvernare ce vizează domeniul «Mediu și schimbări climatice», iar de câțiva ani activez ca CEO într-unul dintre ONG-urile de mediu ce își propune să promoveze și susțină păstrarea unui mediu sănătos, pentru oameni sănătoși, «sufletește și trupește»”, a mai spus candidatul PLUS la Consiliul local al orașului Hațeg. 

 

Adauga comentariu