Intervenție chirurgicală în premieră cu aparatură de ultimă generație, la Spitalul Municipal Hunedoara. Medicul Mihai-Cosmin Căpățînă: „Pacienta a fost externată după o zi de la operație”

Vești bune pentru pacientele care apelează la serviciile medicale ale Secției de Obstetrică-Ginecologie de la spitalului Municipal „Al. Simionescu” Hunedoara. Intervențiile chirurgicale ginecologice se pot face cu aparatură de ultimă generație, minim invazivă. 

Recent, la Spitalul Municipal Hunedoara a fost efectuată prima intrevenție laparoscopică din cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie. O echipă medicală condusă de medicul Mihai-Cosmin Căpățînă a operat laparoscopic o pacientă care a și fost externată a doua zi după intervenție. 

„Laparoscopia este o metodă chirurgicală minim invazivă și se referă la acele operații care se efectuează endoscopic, fără a mai fi nevoie de incizii mari la nivelul abdomenului. Drept urmare, față de o operație clasică, timpul de spitalizare, recuperare, precum și durerea post-operatorie sunt reduse. Secția noastră beneficiază de un laparoscop 3D, de ultimă generație, astfel încât, putem face intervenții de la cele mai simple, până la cele mai complexe. Imaginile 3D sunt superioare celor 2D, ceea ce presupune o siguranță mărită atât pentru pacientă, cât și pentru chirurg. În laparoscopia 3D, claritatea imaginilor este superioară, permițând efectuarea unor intervenții complexe. Țin să le mulțumesc membrilor echipei medicale, șefei secției de Obstetrică-Ginecologie, dr. Melinda Mitranovici, precum și conducerii spitalului fără de care ar fi fost imposibilă această intervenție”, a declarat medicul Mihai-Cosmin Căpățînă. 

Medicul Mihai-Cosmin Căpățînă este specializat în laparoscopie ginecologică și a explicat că gama intervențiilor chirurgicale care se vor putea realiza în spitalul hunedorean, pe afecțiuni ginecologice, este foarte vastă. Mai mult de atât, toate cererile ar putea fi acoperite, pentru pacientele care, în urma evaluării medicale, vor putea fi operate cu ajutorul laparoscopului.

Adauga comentariu