Întâlnire de secole pentru deveanca Elisabeta Diniș, la aniversarea a 105 ani de viață. „A fost o deosebită plăcere să îi văd pe cei doi povestind și glumind, tineri și frumoși la suflet!”

Deveanca Elisabeta Diniș, sau tanti Eli cum îi spun apropiații, a împlinit joi, 18 februarie, 105 ani. La aniversarea celui peste un secol de viață, a avut parte de o surpriză inedită. Pe lângă prietenii și vecinii pe care i-a invitat la masă, tanti Eli l-a avut ca musafir pe cunoscutul veteran de război Ștefan Gros, care a împlinit anul trecut 102 ani. Cei doi au povestit, au glumit și au râs, cu înțelepciunea a doi oameni cu un secol de viață trăită, spre deliciul celorlalți musafiri. 
Întâlnirea dintre Elisabeta Diniș și Ștefan Gros a fost posibilă datorită primarului Devei, Florin Oancea.

„Am mers la tanti Eli împreună cu binecunoscutul veteran de război și prietenul meu, Ștefan Gros, care a ajuns la frumoasa vârstă de 102 ani. A fost o deosebită plăcere să îi văd pe cei doi povestind și glumind, tineri și frumoși la suflet!
Tanti Eli ne-a povestit că secretul longevității stă în bunătate, credința în Dumnezeu, gândirea pozitivă, viața echilibrată și multă mișcare. S-a păstrat în formă fiind mereu activă. A lucrat grădina, a făcut singură curățenie în casă, a gătit pentru ea și soț, ba chiar a făcut prăjituri vecinilor dragi, cu alte cuvinte, nu a stat nicio clipă. Am aflat că pe vremuri, tanti Eli mergea pe jos de la Deva la Brad, ca să-i ducă prânzul soțului ei, inginer la mina de aur. I-am acordat doamnei Elisabeta Diniș o diplomă de excelență în semn de respect și aleasă prețuire, i-am oferit un buchet de flori și un tort. Tanti Eli a citit cu curiozitate și fără ochelari ceea ce era scris pe diplomă, uimindu-ne pe toți.
Ceea ce am trăit astăzi, m-a făcut să înțeleg și mai bine sensul cuvintelor: «Cine nu are bătrâni, să îşi cumpere»”, a relatat edilul-șef al Devei. 

O altă surpriză de care a avut parte Elisabeta Diniș la aniversarea celor 105 ani, a fost un „La mulți ani!” interpretat de artistul Cristian Fodor, din Deva.

 

 

Adauga comentariu