Insolvența Complexului Energetic, repusă pe rolul Curții de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia a admis joi cererea de repunere pe rol a cauzei privind cererea de deschidere a insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara. 

Judecarea şi soluţionarea dosarului prin care CEH cerea intrarea în insolvenţă a fost suspendată la Curtea de Apel Alba Iulia în mai 2017, după ce Sindicatul „Noroc Bun” a formulat recurs la ÎCCJ, după ce nu i s-a aprobat cererea de intervenţie în această cauză. Instanţa supremă a anulat recursul sindicatului şi astfel dosarul s-a reîntors pentru soluţionare la CA Alba Iulia.

„La cererea debitorului (CEH - n.r.), instanţa a dat un termen la care să se reia judecarea cauzei pentru data de 18 octombrie. Acest termen a fost acordat pentru a se pregăti părţile în vederea dezbaterii fondului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, pentru Agerpres.

În 7 februarie 2017, Tribunalul Hunedoara a respins cererea de intrare în insolvenţă înaintată instanţei de administraţia CEH şi mai mulţi creditori, fiind formulat apel la instanţa din Alba Iulia.

Cu datorii care depăşeau 1,2 miliarde de lei, conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvenţă, apreciind, în mai multe rânduri, că această procedură este singura soluţie pentru evitarea falimentului societăţii.

 

Adauga comentariu