Înregistrare AUDIO ÎN EXCLUSIVITATE. Dan Barna cu apucături dictatoriale, la o ședință internă de partid. Liderul USR, poreclit „Fidel Castro”

Președintele USR, Dan Barna, pare să aibă o atitudine autoritară în interiorul partidului. Drept dovadă stă o înregistrare de la o ședință a Biroului Național (BN) al USR, care s-a ținut prin teleconferință, spun surse din partid. În acea înregistrare, liderul USR vorbește pe un ton răspicat cu colegii săi și pare că nu-l prea interesează opiniile lor. În replică, deputatul Tudor Benga îl poreclește „Fidel Castro”.

Potrivit celor de la USR, discuția a avut loc în primul tur al campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Usr-iștii i-au cerut lui Barna explicații despre dezvăluirile apărute în Riseproject, în care era acuzat că ar fi gestionat într-un mod îndoielnic proiecte pe fonduri europene. Totodată, au dorit să discute cu Barna despre ce reacții publice ar trebui să aibă ei, în momentul în care vor fi întrebați pe acest subiect.

Din înregistrare se poate auzi cum Barna le spune colegilor săi că nu va ieși cu explicații pe tema acuzațiilor din Riseproject, fiind o strategie stabilită de staff-ul de campanie. În aceeași discuție, liderul USR afirmă că în campania lui decide el ce are de făcut în cazul unui atac, nicidecum nu decide BN. La final, mai în glumă, mai în serios, președintele USR le sugerează colegilor să se roage să ajungă la Cotroceni. În caz contrar, astfel de ședințe vor mai avea loc. Atitudinea autoritară a lui Barna a fost taxată de către deputatul Benga, care l-a asemănat cu dictatorul cubanez.

Redăm mai jos textul transcris al înregistrării, cu excepția fragmentelor neinteligibile:

Cristina Prună: Dan Barna, da, te rog.

Dan Barna: Subiectul „live” este un subiect care mă privește pe mine personal. Strategia de comunicare agreată de echipa de comunicare a spus că dacă n-ai... Nu a spus că n-am curaj sau că nu am făcut o altă chestie dramatică ... neinteligibil ...să o fundamenteze, nu vom ieși comunicațional pe acest subiect. Este o strategie pe care a făcut-o și consilierul lui Macron, care a fost aici săptămâna trecută și care a zis că în momentul în care vin aceste atacuri, dacă nu e ceva devastator sau care să te afecteze, e nesincronic să ieși să le comentezi în zone externe, pentru că oricum vei fi întrebat. Ceea ce fac în conferințele de presă, fără niciun fel de problemă. Am avut chiar live-ul cu membrii partidului care au fost informați despre situație. Nu-i nimic adevărat acolo sau dramatic din punctul meu de vedere și al campaniei ...neinteligibil. Ce altceva sa discutăm? Că doar n-o să vină Biroul Național în campania mea pentru prezidențiale, la un atac asupra mea, decide BN ce am de facut??? Gata, Tudor (n. r. Tudor Benga)!!! Am discutat subiectul, v-am spus punctul de vedere, așa o să facem! Rugați-vă să ajung la Cotroceni, pentru că dacă nu o să ajung la Cotroceni, genul ăsta de ședințe nu o să se mai întâmple în BN!

Tudor Benga: Băi, Fidel Castro, scuze!

Înregistrarea de la ședința BN a fost postată pe grupul intern de Facebook al USR „Poiana lui Iocan”, după ce au avut loc excluderile și suspendările celor 19 membri din filiala municipală Deva. 

Sursa foto: digi24.ro

Adauga comentariu