Înfrângere în instanță pentru aleșii AUR și PRE. Judecătoria Deva le-a invalidat, din nou, mandatele de consilier local

Mandatele celor trei consilieri locali aleși pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și Partidul României Europene (PRE), Tiberiu Claudiu Barstan, Anamaria Gavrilă și Paul Enescu, au fost invalidate de instanță pentru a doua oară. Hotărârea a fost dată de Judecătoria Deva, după rejudecarea dosarului. 

„Respinge cererea formulată de petentul Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Deva. Invalidează alegerea numiţilor Bârstan Tiberiu Claudiu, membru al Alianţei Pentru Unirea Românilor, Gavrilă Anamaria, membru al Alianţei Pentru Unirea Românilor şi Enescu Paul Alexandru, membru al Partidului României Europene, în funcţia de consilier local al municipiului Deva, judeţul Hunedoara. În temeiul prevederilor art. 114 alin.5 din OUG 57/2019, prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al unităţii administrativ-teritoriale municipiul Deva”, se arată în minuta instanței. 

Hotărârea Judecătoriei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. În paralel, instanța deveană a judecat și cererea de validare a supeanților aleși pe listele AUR și PRE. În acest dosar, magistrații au acordat un nou termen de judecată, până la soluționarea definitivă a dosarelor privind valdiarea mandatelor de consilier local ale titularilor. 

Reamintim că, Judecătoria Deva a invalidat mandatele consilierilor locali aleși pe listele AUR și PRE, respectiv Tiberiu Claudiu Barstan, Anamaria Gavrilă și Paul Enescu, la sesizarea secretarului municipiului Deva, pe motiv că nu și-au depus actele necesare la secretariatul localității. Sentința a fost atacată cu apel de către consilierii ale căror mandate au fost invalidate. Apelul s-a judecat la Tribunalul Hunedoara, care a dispus trimiterea spre rejudecare a dosarului la instanța de fond. 

În curs de actualizare... 

Citește și: Tribunalul Hunedoara le-a dat dreptate aleșilor AUR. Sentința Judecătoriei Deva prin care le-au fost invalidate mandatele, anulată. Cum a motivat instanța decizia de rejudecare a dosarului

Adauga comentariu