Incredibil! Coridorul feroviar Rin-Dunăre, blocat de o conductă a Transgaz. Lotul Vințu-Simeria nu poate fi finalizat din cauza unei țevi care nu a fost relocată

Nepăsarea autorităților din România a adus proiectul de reabilitare a căilor ferate într-o situație care demonstrează că, în țara noastră, este mai ușor să expropriezi oameni simpli, decât să muți o conductă. Totul a ieșit la iveală după ce Asociația Pro Infrastructura a postat niște fotografii pe pagina sa de socializare, însoțite de un comentariu acid la adresa CFR Infrastructură și a companiei Transgaz. 

Este vorba despre Coridorul feroviar Rin-Dunăre, un proiect de infrastructură extrem de important, care traversează județul Hunedoara, dar care s-a blocat în comuna Turdaș. Stadiul fizic pe lotul Vințu-Simeria este de 95 la sută, iar lucrările nu pot fi finalizate din cauză că faptului că în fața tunelului feroviar din Turdaș „tronează” o țeavă de gaz.

„Imaginile atașate arată dovada neputinței autorităților în a construi infrastructură. Tunelul feroviar Turdaș, cea mai scumpă și mai complexă structură nouă din întreaga reconstrucție a Coridorului Rin-Dunăre de până acum, nu poate fi terminat din cauza... țevii pe care o vedeți.

Investiția, care singură valorează sute de milioane de lei, este blocată pentru că nici statul și nici proprietarul conductei de gaz nu au fost în stare, în aproape 4 ani, să pună în aplicare soluția de relocare potrivită!

Astfel, costurile cresc și trenurile se târăsc pe traseul vechi care a fost deja parțial dezafectat în așteptarea inaugurării. Stadiul fizic pe lotul Vințu-Simeria, din care face parte Tunelul Turdaș, este de peste 95%!

Solicităm CFR Infrastructura și companiei Transgaz... de fapt ce să mai solicităm?! MUTAȚI CONDUCTA AIA!”, se arată într-un mesaj postat de Asociația Pro Infrastructura pe Facebook.

sursa foto: Asociația Pro Infrastructura/facebook

Adauga comentariu