Incinta I a Cetății Deva intră în reabilitare pe fonduri europene. Valoarea lucrărilor ajunge la cinci milioane de euro

Incinta I a Cetății Deva intră în reabilitare, pe un proiect finanțat din fonduri europene. Amplasamentul a fost predat constructorului pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitarea Zonei Urbane DEALUL CETĂȚII Deva, Monument al Naturii și Istoric cu valoare turistică ridicată din municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I".

„Contractul cu firma care a câștigat licitația a fost semnat săptămâna trecută, fiind dat ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea totală a contractului este de 15.739.836,97 lei, fără TVA. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: 1. Refuncționalizarea Incintei I a ansamblului monument istoric Cetatea Devei; 
2. Creșterea vizibilității obiectivului de patrimoniu prin realizarea materialelor de promovare a Incintei I și digitizare.
Durata de execuție a lucrărilor la Incinta I a Cetății Deva este de 24 luni. În contract este prevăzută și o perioadă de garanție a lucrărilor de cinci ani”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Deva.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost atribuit unei asocieri de firme, condusă de SC Euras, societatea care a reabilitat incintele II şi III ale Cetăţii Devei în perioada 2013 – 2016. Asocierea de firme a fost depus singura ofertă pentru lucrările de restaurare a Cetăţii Devei – incinta I.

 

Adauga comentariu