Incinta 1 a Cetății Deva va fi reabilitată cu fonduri europene. Florin Oancea: „Proiectul s-a aprobat, vom semna contractul”

Primăria Municipiului Deva a reușit să obțină bani europeni pentru reabilitarea Incintei 1 a Cetății Deva. Contractul de finanțare în valoare de aproximativ cinci milioane de euro va fi semnat săptămâna viitoare. 

„Proiectul s-a aprobat, vom semna contractul. Este un proiect la care am muncit foarte mult. Finanțarea a fost obținută la limită. Am făcut multe eforturi și multe drumuri la Timișoara. Marți, 16 iulie, urmează se semnăm contractul”, a precizat Florin Oancea, primarul Devei, într-o conferință de presă.  

În prezent, Incinta 1 a Cetății Deva este închisă circuitului turistic din cauză că zidurile monumentului sunt într-o stare avansată de degradare, ceea ce reprezintă un risc pentru vizitatori. Cererea de finanțare pentru reabilitarea celei mai importante părți a cetății, situată în vârful dealului, a fost depusă la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, în vara anului trecut. Incintele 2 și 3 ale fortăreței medievale au fost reabilitate tot cu fonduri europene, acestea fiind deschise pentru public în anul 2016.

Adauga comentariu