INCIDENTE LA VOT. Îmbrânceli și înjurături la o secție de votare din Deva. Sancțiuni pentru campanie electorală pe Facebook și comercializare de băuturi alcoolice (VIDEO)

Un alegător din Deva s-a ales cu o amendă de 1.500 de lei, după ce l-a îmbrâncit pe președintele secției de votare și i-a înjurat pe membrii comisiei de votare. Incidentul ar fi plecat de la refuzul alegătorului de a respecta regulile impuse în secțiile de votare. 

O altă persoană din Deva a primit un avertsiment scris de la polițiști, după ce a făcut campanie electorală pe Facebook. Și la Brad polițiștii au aplicat o amendă de 4.500 de lei administratorului unui local, care servea băuturi alcoolice, în apropierea unei secții de votare. 

„Președintele unei secții de votare din municipiul Deva a sesizat Poliția cu privire la faptul că un alegător nu s-a conformat dispozițiilor sale cu privire menținerea ordinii în secția de votare, l-a bruscat și a adresat injurii membrilor comisiei de votare. Alegătorul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.500 de lei. O persoană din municipiul Deva a fost sancționată contravențional pentru că a continuat campania electorală prin intermediul rețelei de socializare Facebook, postarea fiind ștearsă ulterior sancționării persoanei în cauză Vicepreședintele unei secții de votare din municipiul Brad a sesizat faptul că se consumă băuturi alcoolice la mai puțin de 500 de metri de secția de votare. Echipa operativă s-a deplasat la fața locului, unde a stabilit că cele sesizate se confirmă și a avertizat verbal barmanul care servea băuturi alcoolice, acesta închizând localul. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.500 de lei. O persoană din municipiul Deva a fost sancționată contravențional pentru că a continuat campania electorală prin intermediul rețelei de socializare Facebook, postarea fiind ștearsă ulterior sancționării persoanei în cauză”, a declarat Laura Năstase, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

 

Adauga comentariu