Incidența Covid în județ. Municipiul Deva trece de șase cazuri la o mie de locuitori. Alte 23 de localități, în scenariul roșu

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a publicat datele privind incidența cazurilor de SARS-CoV-2, înregistrate în data de 4 octombrie, în județul Hunedoara, la nivelul fiecărei localități. Rata de infectare cu coronavirus la nivelul județului este de 3,77, în ușoară creștere față de ieri, 3 octombrie (3,43). 

Din totalul de 69 de localități, 24 sunt în scenariul roșu, depășind o rată a infectării de 3 cazuri la mia de locuitori. O creștere a incidenței s-a înregistrat la Deva, unde rata de infectare este de 6,23 de cazuri la o mie de locuitori. În ultimele două săptămâni, în municipiul reședință de județ, 425 de persoane au fost depistate cu Covid. Și în municipiul Hunedoara, în ultimele 14 zile, s-au înregistrat 404 cazuri de infecție cu coronavirus, incidența în localitate fiind de 5,74 de cazuri la mia de locuitori. Alte patru municipii, Petroșani, Lupeni, Vulcan și Orăștie, sunt în scenariul roșu.

În localitatea Zam a fost instituită carantina zonală, după ce rata de infectare cu Sars-Cov-2 a ajuns la peste 7 cazuri la o mie de locuitori. Astăzi, în Zam s-a înregistrat o incidență de 15 cazuri/1.000 de locuitori. 

La nivel național, au fost confirmate 8,929 de cazuri de îmbolnăvire de Covid, alte 1.695 de persoane au fost declarate vindecate, iar 133 de persoane au decedat din cauza bolii virale. 

Adauga comentariu