Incidența cazurilor de Covid, în județ. Numărul hunedorenilor infectați cu coronavirus, în creștere

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a publicat datele privind incidența cazurilor de SARS-CoV-2, înregistrate în data de 20 octombrie, în județul Hunedoara, la nivelul fiecărei localități. Rata de infectare cu coronavirus în județ este de 6,42 la mie, fiind în permanentă creștere față de zilele precedente. 

Din totalul de 69 de localități, 54 sunt în scenariul roșu, depășind o rată a infectării de 3 cazuri la mia de locuitori. În opt comune din județ, s-au înregistrat incidențe record, între 9,99 la mie și 28 la mie. În comuna Brănișca este cea mai mare incidență înregistrată într-o localitate la nivel național, respectiv de 28,76 de cazuri la o mie de locuitori. 

Conform datelor furnizate de DSP Hunedoara, în ultimele două săptămâni, peste 2.873 de hunedoreni au fost diagnosticați cu infecție cu virusul Sars-Cov-2. Peste 1.200 dintre aceștia sunt din municipiile Deva și Hunedoara. În localitățile în care incidența cazurilor este de peste 6 la mie, purtarea măștii de protecție respiratorie a devenit obligatorie și în aer liber, cu excepția situațiilor în care se practică sportul sau alte activități în care masca nu ar fi oportună. Totodată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a adoptat o serie de restricții pentru localitățile în care rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 depășește 3 la mie. 

Lista completă cu incidența cazurilor de Covid pe fiecare localitate (click pe imagine):

 

Adauga comentariu