Incident grav în gara din Deva. Un copil s-a electrocutat și a suferit arsuri pe 70 la sută din corp, după ce a urcat pe un vagon

Un incident grav s-a produs duminică seara în gara din Deva. Un copil de 13 ani s-a electrocutat, după ce a urcat pe un vagon care staționa în gară. Șocul electric a fost atât de puternic, încât copilul a căzut pe terasamentul căii ferate cu hainele în flăcări. 

„Un minor din Deva s-a urcat pe un vagon de marfă al unui tren, garat in stația Deva și a intrat în câmpul electromagnetic al instalației de 27.000 volți, fiind electrocutat. Ca urmare a faptului că a fost electrocutat, a căzut pe terasamentul căii ferate, cu articolele vestimentare arzând. Persoana vătămată a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara. 

Copilul a fost preluat de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Hunedoara, cu arsuri pe 70 la sută din corp. Inițial a fost dus la spitalul din Deva, apoi a fost transferat cu un elicopter la o unitate medicală din București. 

„La faţa locului a fost trimis un echipaj medical (B2), care a găsit copilul, în vârstă de 13 ani, care prezenta arsuri de gradele 2, 3 şi 4, pe aproximativ 70 la sută din suprafaţa corpului. Pacientul era conştient, foarte agitat. A fost stabilizat la faţa locului şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Deva. În urma investigaţiilor, medicii au decis intubarea pacientului şi transportul acestuia cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Adauga comentariu