Închisoare cu suspendare pentru fostul director al Zoo Hunedoara, acuzat de delapidare. Aurel Bold va trebui să presteze ore de muncă în folosul comunității și să frecventeze un program de reintegrare socială

Fostul director al Gărdinii Zoologice din municipiul Hunedoara, Aurel Bold, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare. Acesta este judecat într-un dosar penal pentru delapidare. 

Aurel Bold s-a ales cu o plângere penală pentru furt, după ce, în 2016, când a plecat din funcție, s-a făcut inventarul la Grădina Zoologică și s-a constatat că lipseau mai multe bunuri. Atunci, s-a des­co­perit că lipseau mai multe obiecte, respectiv o aerotermă, o scară metalică, iar centrala termică de acolo nu corespundea cu cea care era înregistrată în acte. Inițial, plângerea penală a avut ca obiect furtul iar procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptelor în delapidare. 

Dosarul a fost trimis în judecată la Judecătoria Hunedoara, în data de 2 martie fiind dată sentința. 

„Condamnă pe inculpatul BOLD AUREL, la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) C.pen., respectiv, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani, ce se execută potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C. pen. În baza art. 65 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) C.pen., respectiv, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat din momentul rămânerii definitive a prezentei sentinţe până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată ca executată. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani”, se arată în sentința dată de Judecătoria Hunedoara. 

Pe perioada celor doi ani de încercare, fostul director al Zoo Hunedoara va trebui să respecte o serie de obligații impuse de instanța de judecată. Aurel Bold va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze ore de muncă în folosul comunității. 

„Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Hunedoara , la datele fixate de acesta b) - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa c) - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile d) - să comunice schimbarea locului de muncă e) - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.pen. impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Hunedoara sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara sau în cadrul Primăriei comunei Teliucu Inferior pe o durată de 60 de zile lucrătoare. În temeiul art. 404 alin. 2 C.proc.pen. pune în vedere inculpatului consecinţa nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni, respectiv revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi executarea pedepsei închisorii”, se precizează în sentința judecătoriei. 

Primăria Municipiului Hunedoara s-a constituit parte civilă în dosar, în vederea recuperării prejudiciului. Aurel Bold a fost director al Grădinii Zoologice din Hunedoara, pe perioada în care Viorel Arion era primar al municipiului de pe Cerna. 

Sursa foto: Hunedoaralibera.ro

 

Adauga comentariu