Închisoare cu executare pentru capii unei rețele de traficanți de droguri din județ. Vindeau droguri de risc și de mare risc cu 50 de lei doza

Șase hunedoreni au fost condamnați într-un dosar de trafic de droguri de risc și de mare risc. Sentința a fost dată de Tribunalul Hunedoara și nu este definitivă. 
Trei dintre membrii grupării au fost condamnați la închisoare cu executare, iar ceilalți trei au primit pedepse de închisoare cu suspendare.

Tribunalul Hunedoara a dispus următoarele condamnări: 

Nicușor Dorinel Păduraru – 5 ani de închisoare cu executare;
Ovidiu Alexandru Malea – 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare;
Andrei Cosmin Iosub – 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare;
Viorica Carbone zisă „Georgiana” - 3 ani de închisoare cu suspendare; 
Nicolae Dragu – 3 ani de închisoare cu suspendare;
Cristiana Ciovârnă – 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

Hotărârea tribunalului poate fi atactă cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Gruparea de traficanți de droguri acționa în două orașe din Valea Jiului și a fost destructurată în luna mai 2019 de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara. Atunci, cinci persoane au fost arestate preventiv, respectiv Păduraru, Malea, Iosub, Carbone și Dragu, măsura restrictivă de libertate fiind menținută și în prezent. Indivizii au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. 

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2019, în mod repetat și în baza aceleeași rezoluții infracționale, inculpatul P.N.D. a achiziționat cantități importante de droguri de risc, atât pentru consum propriu, cât și pentru a le comercializa pe piața ilicită din județul Hunedoara.

„În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, inculpatul Păduraru N.D. a achiziționat drogurile de risc de la inculpata Carbone V., iar aceasta din urmă, la rândul său, a vândut cantități importante de droguri de risc consumatorilor din zona orașelor Petrila – Petroșani, fiind aprovizionată cu astfel de substanțe de inculpatul Dragu N., cei doi împărțind câștigurile obținute. De asemenea, s-a reținut faptul că, inculpații Iosub A.C. și Malea O.A. au comercializat comprimate XTC și cannabis la prețuri variabile, în funcție de cantitate, respectiv 50 de lei/gramul de cannabis și 50 de lei comprimatul de XTC, vânzările fiind intermediate de inculpatul P.N.D”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Sursa foto: cronicavj.ro

Adauga comentariu