Incendiu puternic la o casă de vacanță din Sibișel. Pompierii au alimentat sistemul de stingere cu apă dintr-un pârâu

Acoperișul unei case de vacanță din localitatea Sibișel a fost mistuit de flăcări. Incendiul a plecat de la un coș de fum necurățat. Pompierii au reușit să limiteze arderea la acoperișul casei, deplasând în zonă mai multe autospeciale cu apă și spumă. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în incendiu.

„La sosirea celor 4 echipaje de intervenţie, alcătuite din 18 pompieri specializaţi în stingere şi prim ajutor, incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă în partea superioară a casei de vacanţă. Misiunea de stingere a necesitat implicarea a trei maşini cu apă şi spumă şi a trei motopompe. Pompierii au reuşit izolarea arderii la nivelul acoperişului cu o suprafaţă de 180 m/p şi evitarea propagării incendiului la întreaga construcţie sau la vecinătăţi. Deoarece în zona montană în care este amplasată casa de vacanţă nu există hidranţi, pompierii au alimentat sistemul de stingere, prin intermediul motopompelor, cu apă provenită dintr-un pârâu din apropiere”, a informat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. 

Echipele de intervenţie au reuşit salvarea unor bunuri amplasate la parterul cabanei, în timp ce, mobilierul, pereţii şi planşeul din lemn al mansardei, precum şi structura din lemn a acoperişului au fost distruse de foc. După lichidarea arderii, care a implicat câteva ore de efort, pompierii au concluzionat că cel mai probabil incendiul a fost generat de un coş de fum necurăţat sau neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din apropiere.

Adauga comentariu