Incendiu de vegetație uscată, în apropierea autostrăzii Deva - Lugoj. Din cauza fumului degajat, traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate

Pompierii hunedoreni s-au luptat să stingă zeci de incendii de vegetație uscată, în doar trei zile. Focul s-a manifestat pe suprafețe mari, din perimetrul mai multor localități rurale. În zona localității Mintia, un incendiu de vegetație uscată s-a propagat până în apropierea autostrăzii, iar din cauza fumului care s-a degajat, traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate. 

„În ultimele trei zile pompierii hunedoreni au acţionat pentru stingerea a 12 incendii de vegetaţie uscată. Este vorba despre arderi care s-au dezvoltat pe aproximativ 10 hectare de teren în zona localităţilor Răcăştie, Ilia, Răchitova, Blăjeni, Râuşor, Valea Seacă, Căbeşti, Silvaşu de Jos, Cozia, Bretea Mureşană şi Mintia. Incendiul din zona Mintia s-a propagat pe câteva sute de metri patraţi în apropierea autostrăzii A1, la km 369. Din cauza fumului degajat vizibilitatea pe tronsonul de autostradă a fost diminuată, circulaţia desfăşurându-se cu viteză redusă. În misiunile de stingere au fost implicaţi aproximativ 50 de pompieri cu mai multe maşini de stingere”, a informat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Adauga comentariu